Paling sedap makan dengan katsuobushi(fishflakes) dan nak lagi feel kene makan time panas2 macam orang Jepun sampai berasap2 mulut. hihi.. Resepi ni ikut arahan paket tepung dia la. Cuma letak air dan telor. Tak guna tepung dia pun boleh je guna tepung gandum biasa. Bahan2 asas yang ada mestilah tako(sotong kurita) guna sotong biasa pun boleh jugak, katsuobushi, sos okonomiyaki, mayonis dan sayur2 (kobis, daun bawang). Dan yang wajib mesti ada acuan takoyaki, kalau takde boleh la kot guna acuan kuih cara. hehe..
4 comments:
Kak Asssss..dapnyerrr terliur dibuatnya otg2 yg sejuk cenggini, akak ada award tuk akak, sudilah terima ye..
takoyaki ada lagi?bahagian garing2 dlmnya cam dream....uhhhh...sedap.kita suka sapu syou dari sos....
hahaha...slh ayat da...
pembetulan,
bahagian luar garing, dlmnya bercream....
Hanis, mekasih. sudi bagi award. hehe..
K. Anie, lagi sedap ke sapu syou. hehe.. dah terbiasa mkn ngan sos. nnti leh try la! tq kak!
Post a Comment