Tuesday, March 6, 2012

ASMARA HOMESTAY

Bismillahirrahmanirrahim..
Sukacitanya hari ni saya nak promosi Asmara Homestay yang terletak di Melaka Bandaraya Bersejarah. Homestay rumah teres tiga bilik dan 2 bilik air terletak di kawasan Bukit Katil Melaka. 

Melaka merupakan negeri yang pesat membangun dengan pelbagai tempat yang menarik untuk dilawati.  Terutama pada musim cuti sekolah, penginapan di homestay adalah paling berbaloi sekiranya membawa ahli keluarga yang ramai. Selain itu Asmara Homestay menawarkan harga terendah berbanding hotel atau homestay yang lain. 

Kemudahan-kemudahan yang disediakan adalah:
  • 3 bilik (1 bilik berhawa dingin)
  • TV 
  • Peti Ais
  • Mesin Basuh
  • Dapur dan Peralatan memasak
  • Periuk Nasi, Microwave dan Cerek
  • Tuala Mandi & Sabun Mandi
  • Alat pemanas mandian
  • Sejadah, Telekung, Seterika
  • Sofa, Meja Makan dan lain-lain
  • Bantal dan Mattress Tambahan
  • Peralatan BBQ (opsyen)
Jaraknya ke;
  • 5 km - MITC, Zoo Melaka, Taman Buaya, Melaka Wonderland, Mini Malaysia.
  • 6 km - Melaka Sentral, Melaka River Cruise, Tesco, Jonker Street
  • 8 km - Tol Ayer Keroh, UTeM, 
  • 4 km - Multimedia Universiti (MMU)
  • 9 km - Banda Hilir, A- Famosa, Menara Taming Sari, Mahkota Parade, Dataran Pahlawan
  • 1 km - Jusco Ayer Keroh, Melaka Mall
  • Hospital Pantai (1 km), Hospital Besar (5 km), Hospital Putra (7 km), Hospital Mahkota (10 km).
  • Medan Ikan Bakar Sg Duyung (8 km), Alai (8 km), Umbai (13 km), Anjung Batu (15 km).
Kadar Sewa:
RM120/malam
Tambahan RM20 pada hari Jumaat, Sabtu, Cuti Sekolah dan Cuti Umum.

Untuk tempahan sila hubungi;
Tamreen (019-470 4169)
Niza (013-588 4169)
Atau email:  asmara_c@yahoo.com
Ruang yang luas dan selesa
Boleh memuatkan 3 keluarga
Bilik Tidur 1
Bilik Tidur 1 (Cadar ditukar)
Bilik Tidur 2
Bilik Tidur 3
Alamat :
No.5, Jalan M13, Taman Merbok, Bukit Katil Melaka

21 comments:

MaryaYusof said...

Salam asmara,

Wow, bestnye...maybe one day manatau balik msia teragak nak jenjln ke melaka boleh book homestay ni..cantik & kemas :)

Nazayiena said...

As punya ke homestay nie...

Asmara said...

Marya, thanks. :)

Kak Nurul, haah kak rumah saya di Melaka. :)

LydSunshine said...

Ok, saya bookmark. Kot2 pegi melaka nanti. Bleh la lepak sini dgn family.

Kamalia said...

wah..kak as,betsnya..ni yg kery cerita haritu ye..
semoga terus sukses kak..
nanti saya bagitau kaum kerabat kalau diorg nak pi melaka boleh sewa ni je..murah sangat..:))

Teratak Hami said...

Kena take note ni.
homestay kat Melaka selalu fully-booked lebih2 lagi waktu cuti sekolah. Selalu kengkawan akak suruh carikkan.

Hanis MY said...

bestnya bestnyaaa..nanti nk g melaka nak stay sini la... i likeee...

Unknown said...

Great .. Nnti kolo rasa nk stay kt melaka i will contact u

Melly Octaviana said...

wow..best nya, kalo pergi ke Melaka boleh juga stay di sini.. btw salam kenal dari Melly.. ;)

natasha kamarudin said...

cantik n murah je..nnt blh stay kt sana kalau g melaka...:)

suriani azwan said...

lamanya xsinggah asmaralife...amboi siap promosi homestay lagi...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

alhamdulliah
moga bertmbh maju homestay akak ni
ingat umah ai kat high tech park tue nak buat gini gak la...dari biar kosong ekkk....akak buat semua total habis brpa K ekk???

lavenderlover said...

salam akak asmara..sehat? wah x sangka akak ada bisnes ni..kat melaka plak kan..kg nadia kat melaka juga..masjid tanah..=) semoga maju bisnes akak!

me suya said...

waaa best2..ade satu lagi pilihan homestay.. murah pulak tu.. before ni suya selalu tidur kat pengkalan balak kalau pergi lepak ke melaka

kasihredha said...

kemas dan luas :)

fizahood said...

plan jln xde ker...ada org tanya....haha...:-)

Ijah EmoTemo said...

wah menarik ni. nnt klu nk pergi melaka boleh la tempah utk duduk sini :)

cik fadh said...

ok t fadh tolong promote kot2 ade family fadh nk stay melaka..ngee;)

sabar kagawa japan said...

boleh tahan homestay kak as....leh jgk menumpang nnti kalo singgah melaka nihh

Kak Aya said...

salam, kalau nak bercuti di Melaka, boleh kak aya booking homestay Asmara ni ..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kalau ada nak ke melaka nanti boleh booking ! :)