Sebenarnya ini lebihan inti masa buat strawberry cheese danish haritu. Masa tu buat filling kat dalam tapi tak sempat bergambar. hehe.. buat dengan adik undergrad kat sini. Ada lebihan ni terus sapu atas pastri dan bakar. Buat minum petang, resepi dari adik undergrad tu. Act. katanya guna buah strawberry tp kene tambah gula. Tapi kami guna jem je. hehe.. Senang dan mudah!
Bahan,
1 paket pastri
2 sudu jem strawberry
100gram cream cheese
1 sk perahan lemon
Cara-cara,
1. Pukul cheese hingga kembang.
2. Masukkan jem strawberry dan perahan lemon sebatikan.
3. Sapu atas pastri atau dlm pastri dan tutupkan. Kelim guna garfu.
4. Bakar pada suhu 200C selama 20 minit.
Rupa pastri yang dibeli. Ini beli kat Yoku benimaru@Ito Yokado. Jusco pun ada rasanya. :)
7 comments:
Kak as kat mana nk cari pastri tu? kedai import ada tak macam jupiter ke..nyummm sodapnyerrr...rasa nak amek je yg dlm gambar tu hehe...
Hanis, akk dah letak gambar. Nanti boleh cari kat situ. Sendai ada yoku benimaru kan! :)
wahh main ngan puff neh..sedap tu nampoaknya..kalau geseng pun lagi rangup kan
assssss.... murahnyerrr.... bila kat sini nk sale nihhhh
Izah, yg geseng tu yg sedap! hehe..
K. Hana, hihi.. mmg murah kak! apalagi terus ku borong. haritu geram punya pasal harga sampai 5 lebih. haha..
tq sbb upload gambo...utk org2 seperti akk ni he3x
waahhh!! oishi desu ne?? heheh. salam kak. suke betul tgk orang duk jepun nih. teringin nak g jepun gak. yoroshiku onegaishimasu.
Post a Comment