Friday, September 18, 2009

Tuai padi antara masak.....

Sawah padi yg dah menguning di kampungku..
Musim menuai hampir tiba..
Kami baru kenal pokok padi..
Padi beras ni la yg kita makan hari2 ye mama!
Inilah rupa pokok padi di negeri Jepun yg dah semakin masak. Lepas tuai dah jadi beras pastu boleh masak untuk dimakan.

Mula2 makan beras Jepun mmg x lalu sebab melekit sangat, tp dah lama2 jadik serasi plak dan dah jadi sedap. Beras di kawasan kitaorg ni mmg high quality sebab di tanam di kawasan yg tinggi. Sape2 nak rasa beras Yamagata nih meh datang sini.. ;)

2 comments:

suka menanti said...

Assalamualaikum...Selamat hari raya aidil fitri.Kirim salam pd khairi

Asmara said...

W'salam, InsyaAllah kak. Selamat Hari Raya kembali..:)