Sebab waktu buka nak hampir sangat tadi, kene masak cepat2 sampai hangus2 hujungnya. x sedar makin hari makin awal buka posenya. Makan dengan kari ayam, hari ni kene buat kari ayam sebab esok sekolah Batrisya ada pesta curry, so semua budak kene bawak curry. Hari ni la kene masak kalo esok confirm x sempat. hehe..
Bahan-bahan ( 6 keping )
- 100 g daging cincang
- 2 biji ubi kentang
- 1 sudu setengah rempah kari
- 1/2 biji bawang besar
- 1 ulas bawang putih
- daun sup
- minyak
- 1 sudu kecil garam dan secubit ajinomoto
- kulit popia
- 2 biji telur
Cara-cara
- mula2 buat inti utk murtabak. caranya ialah bawang besar dan bawang putih di potong dadu. tumiskan bawang.
- apabila bawang sudah layu, masukkan rempah kari yang telah dibancuh dgn air. goreng sehingga pecah minyak. kemudian masukkan daging cincang.
- ambil kulit popia dan bungkus inti murtabak segiempat. cara bungkus murtabak sama seperti bungkus popia.
2 comments:
Sedapnyer murtabak ni!! Betul kata asmara ye senang bangat nak buatnyer..dah duk jauh tercampak ni macam2 pandai mereka menu ye..
Kak Nor, betul tu, kalau x cuba x tau senangnya masak nih. hehe..
Post a Comment