







Biskut coklat:
5 sudu tepung gandum
1 sudu serbuk koko
2 sudu margerin,
3 sudu gula dan
4 sudu fresh milk.
Resepi ni aku ubah sendiri kuantiti pastu gelek sampai nipis, bakar kat suhu 180C selama 15 minit. Kuarkan dia akan jadik keras macam biskut. Makan mcm tu je pun sodap!
Nak wat cheese cake pun senang gak.
250g cream cheese
2 sudu yogurt
3 sudu tepung gandum
2 sudu gula
1 sudu lemon juice
2 biji telor
Pukul semua kecuali tepung ngan telor putih.
Pukul telor putih sampai kembang
Masuk tepung kacau pakai sudip kayu
Pastu masuk putih telor yg dah kembang tu gaulkan.
Tuang atas base biskut tadi
Bakar dalam suhu 180C selama 45 minit.
Dah siap tu hias la ikut suka.
Atas tu tulis pakai coklat masakan, Cairkan pastu letak dlm plastik gunting kecik hujung plastik tu ha boleh la lukis2 ikut suka. Senang kan!! (Terror gak aku menghapal semua nih. hikhik..)
Aku buat ni suprise lepas hubby balik sekolah. tersenyum2 dia hari ni. Paling best tengok makan nasik sampai 3 kali tambah. hwahwahwaaa...

1 comment:
sayang as kat kyrie yek...Love forever tu yang x tahan...hehehe!!!
Post a Comment