Wednesday, April 25, 2012

Hello Kitty Cake

Kek Hello Kitty dari Japanese cooking class. Sangat senang, mudah dan menarik! Mari mencuba. :D

Source: Yoshiko Sensei
Ingredients
  • 3 eggs
  • 3/4 cup sugar
  • 1 cup flour
  • 1 tbsp vegetable oil
  • Fresh cream+ 2 tbsp sugar
  • 2 strawberry
  • 3-4 chocolate coating stick type cookie
Methods, 
  • Beat eggs and sugar until fluffy
  • Add shifted flour, vegetable oil and mix it 
  • Place mixture in a square pan and bake until golden, 30-40 minutes
  • Turn it over on a wire rack to cool
  • Whisk fresh cream and sugar until soft peak form
  • Pour whipped cream on to cover the cake
  • Decorate strawberries for Kitty's ribbon and bow tie.
  • Decorate chocolate coating stick cookies for Kitty's whiskers.

20 comments:

eruniahasano87 said...

huwaaa akk sukaa nyaa helooo kitty.. cantikkkk

Ijah EmoTemo said...

comel nya kek ni!! hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kreatif nyer akak buat sebab guna buah ngan biskut jer hias tue...ai dh lama x bikin cake la...last masa hanis terjah lepaih tue x buat dah

Hanis MY said...

comelnyaa... rasa nak buat laju2... ye ye je pastu balik rumah tido hik2...

FnF Simple Life said...

seyes comel n kretip...teringin sgt nk join cooking class kat nihon... bertuah As.

Diana @ bilakukatacinta said...

kak..kenapa ia sgt comel..?? sy ni tak berapa nak rajin wat cake or pastries..

Trica Jus said...

enak nyaaaa

Qasey Honey said...

alahai comeiiiinye kek tu...cmne nak mkn ekkk...sayang nk potong tu...nk potong bhgn mne dlu ekk muka dia...telinga dia dlu tu ekk...hahaha...mesti sedap ni...

rostina76 said...

comeynyeee hello kitty ni. buat mcm ni mesti anak2 suka kan. misai yg berebut tu

KakAsma said...

ALahai nampak tulisan ajer..pic kek tak kuar2..ni yang sedey nie..tengok komen 2 kata cute gitu..tak p takpe..nnti akak dtg lagi..nak tengok gak kek yang sangat mudah nie...

LydSunshine said...

Mata guna apa tu? Anggur ke?

kasihredha said...

akak suka kalau guna sukatan cawan ni :)

ShidaGhazali said...

alaaa, comelnyer.... nk buat pun sng...

Nuwairani Ismail said...

comelnye!!! sayang pulak nk makan mcm ni

Mulot Gampang Tapi Baik Hati FM said...

duduk jepon ke? ramai nye blogger yg duk jepon..best ke,..ade tiket free? :P

Acik Erna said...

comel kek nya padan dengan nama.

sabar dubai said...

waaa kreatif aa kak as buat kek nih..kawaii....

suriani azwan said...

COMELNYE KAK...XLAMA LAGI BUFDAY QISTINA..NAK BUAT CAMNI JUGAK LA...

Asmara said...

Lyd, mata guna coklat badam. ;)

anna said...

masyaAllah...creative nyaaa... lepas ni terkejut la anak i mak dia buat kek hello kitty ni u!dia tgh "gila" hello kitty!elok sgt la u.