Wednesday, February 1, 2012

Chawan dah siap!

Yeay! Chawan yang dibuat masa Disember lepas dah siap! Entrynya di sini. Ngam2 sebulan dah siap sepenuhnya. Tapi kelakar pulak tengok balik. hehe.. Masa buat tu rasa macam besar sikit, tapi bila dah siap jadi kecik pulak. Hasil kerastangan kami anak beranak. Mama buat cawan dengan piring kecil tu, Batrisya punya piring besar dan cawan. Haziq pulak tolong mama cop2 kan kat piring kecil tu. Act. piring kecil tu buat 2x sebab masa Haziq cop tu dia tekan sampai berlubang, kene la uli balik, orang lain semua dah hantar, mama buat secepat yang boleh, lepas tu suruh Haziq cop semula, tu yg rupa pun tak semenggah. hehe..Batrisya sempat juga melukis2 kat piring dia. Tak sempat mama nak kemas2kan, tapi oklah kan suka2. ;)
Atas tu cawan mama, rabu2(love2) mama dan papa, 3 bunga tu anak2 mama la kan. Lupa nak tulis nama kat bunga tu. Dah siap baru teringat nak menulis, tapi dah tak sempat sebab kejar masa (iyer buat dengan 3 orang anak mmg beginilah rupa kejadiannya) haha.. yang bawah tu Batrisya punya, pandai jugak dia buat sendiri. Sama level pulak mama dan anak punya hasil. hehe.. Baru perasan diorang kalerkan, sebab masa buat takde la letak kaler2 lagi. Boleh la simpan buat perhiasan dan kenangan hasil keras tangan kami. ;D

27 comments:

t.o.p.a.z said...

pandainyer yer kak buat cawan ni..
akak lama lg blk mesia ker, tgk salji kat area akak tu sungguh laa tebal n mcm susah rasa nk kuar dr futon..

norlieharumaini said...

pandaiiiinyeeee..

Kamalia said...

cantik..cantik..
bestnyala kot dapat join buat benda2 camni..
tapi kat sini, ermmm...

mast azmi said...

cantik la.. sendiri buat lagi best.. cayalah kak

Teratak Hami said...

menarik jugak :-)

cik fadh said...

wahh sonoknyer bole bt cawan sendiri . cawan yg ade 3 love tu, tangkai die nmpak seksi..hihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Omg lawa la
Pandai buat
Ai loike luv luv tue auwww

izahdaut said...

ni balik mesia leh buka tempat kanak2 kreatif.. luangkan masa lapang. comel giler tengok cawan tu ngan piring nya

Cik TeN10 said...

wahh bestnye dpt buat benda cenggini.. sy mmg minat la buat benda cenggini ni.. comel je batrisya buat !! :) boleh jd kenangan ni..

ADEEYA said...

Wahh lawanyaaa :D hehehe pinggan tak ada ke? hehe

Atashi In Hiroshima said...

bestnyer... :)

wa said...

wah..kretifnyaaa ...
kak, buat aktiviti dengan anak-anak memanglah menyeronokkan kan...:)

Hanis MY said...

bestnya... kenangan tu! i like rabu2 dan bunga2... comeii...

alia zainol said...

wahh kretipp2..

Cheq Sue said...

adessss...kalau la dapat ke cheq sue projek buat chawan ni, mau meleleh ayaq liuq as oiii... :)

Ijah EmoTemo said...

wah kreatif! pandai akak buat hehehe

MEDIHA OMAR said...

Comelnya cawannya!

E-na Lovely Kitchen said...

byknya n3 k.e-na tertinggal...nnt k.e-na dtg baca semula...

bestnya buat chawan dgn anak2...enjoy!

camna persiapan nak balik, dah booking kontena ke as

Unaizah said...

Keras-keras tanganpun, ada gak hasil utk dibuat kenangan.

LYAfrina said...

comelnyer..kiut sgt2..mcm y dlm citer autumn in my heart tu

Asmara said...

Topaz, tak berapa nak lama. ;D

Norliharumaini, ;)

Kamalia, anjuran dai je pun. hehe..

Mas, buat tak kemas plak. syg..

teratak hami, kan! ;)

Asmara said...

Fadh, cawan Batrisya. ;)

Ayu, ;)

Izah, balik kene keje. uhuhu..

Fatin, mmg utk kenangan. hrapa x pecah. hehe..

adeeya, tak cukup tanah liat masa tu.

Asmara said...

Yoo, best!

Wa, seronok tapi takleh nak concentrate. ;)

Hanis, comot!

Alia, ;D

cheq sue, hihi.. rasa nak buat mcm2 je tau.

Asmara said...

Ijah, keras tangan. hehe..

Mediha, buat perhiasan, nak guna sayang. ;)

K unai, hehe.. betul tu.

Lyafrina. jauh beza. hehe..

kasihredha said...

kreatiffffnyaaaaa....sukee

Papa Mifz said...

buat cwn sendiri...wah rajin nyer...

Juliet_iRa~" said...

comel laa tu..hee...

baru2 belajar kan..:)