Hari ni testing wat tau fu fah plak. Windu nak makan ooo.. sini takde pasar malam so kene la buat sendiri. Resepi tiru kat sini. hehe thanks Ros, mmg sama je rasa kat pasar malam tu, ke tahu sini yg sodap. ;p
Tak 5 minit dah siap dah. Buat air gula (brown sugar, white sugar, daun pandan dan air) agak2 je sukatnya pastu masak atas api. Guna tahu lembut, potong2 masukkan dalam air gula tadi. Nak manis letak gula lebih. Makan panas2 mmg sedap. Oiisyiii..
Nih lagi satu faveret budak Batrisya dari Mesia lagik suka makan taufu fah nih.
Bila mama dah buat siap tambah 2 kali. Dia kata 'Mama macam kat rumah mak la!'. hehe.. maknanya sama mcm kat pasar malam rumah mak la tu.
4 comments:
wah wah..as dah makin terrer masak. Nilah untungnya duduk obersi...
hehe... samalah kak yus tu. dah jadik fully housewife ni semua masakan kene buat sendiri, kang kene perli ngan cik abe tu. hehe..
as, yg tauhu tu pun u buat sendiri ke?? mana nak dapat gypsum powder tu? senang ke??
Kak Fara, eh tak, tahu tu beli kat kedai je, beli tahu yg putih lembut tu kalo kat mesia org panggil tahu jepun rasanya. Pastu masakkan sekali dalam air gula tu. nak buat tahu sendiri mmg takde la sebab mcm susah je pastu takut tak jadik nanti. hehe..
Post a Comment