Monday, May 18, 2009

Tau Fu Fah Jepang

Hari ni testing wat tau fu fah plak. Windu nak makan ooo.. sini takde pasar malam so kene la buat sendiri. Resepi tiru kat sini. hehe thanks Ros, mmg sama je rasa kat pasar malam tu, ke tahu sini yg sodap. ;p
Tak 5 minit dah siap dah. Buat air gula (brown sugar, white sugar, daun pandan dan air) agak2 je sukatnya pastu masak atas api. Guna tahu lembut, potong2 masukkan dalam air gula tadi. Nak manis letak gula lebih. Makan panas2 mmg sedap. Oiisyiii..
Nih lagi satu faveret budak Batrisya dari Mesia lagik suka makan taufu fah nih.
Bila mama dah buat siap tambah 2 kali. Dia kata 'Mama macam kat rumah mak la!'. hehe.. maknanya sama mcm kat pasar malam rumah mak la tu.

5 comments:

~ yus ~ said...

wah wah..as dah makin terrer masak. Nilah untungnya duduk obersi...

Asmara said...

hehe... samalah kak yus tu. dah jadik fully housewife ni semua masakan kene buat sendiri, kang kene perli ngan cik abe tu. hehe..

fara-k said...

as, yg tauhu tu pun u buat sendiri ke?? mana nak dapat gypsum powder tu? senang ke??

As said...

Kak Fara, eh tak, tahu tu beli kat kedai je, beli tahu yg putih lembut tu kalo kat mesia org panggil tahu jepun rasanya. Pastu masakkan sekali dalam air gula tu. nak buat tahu sendiri mmg takde la sebab mcm susah je pastu takut tak jadik nanti. hehe..

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,