Wednesday, May 7, 2014

Homestay tepi sawah

Cerita minggu lepas, pergi kenduri kahwin sepupu kat Teluk Intan. Kami dan family husband menginap di homestay ni. Best weih rumah tepi sawah. Ni area Sungai Besar. Cantik tempatnya, tapi malam banyak unggas dan nyamuk. Maklum la tepi sawah.
Guna camera phone je. gambar tak cantik. 
Mama tak ambil gambar banyak pun. Sikit-sikit je. Dslr lama dah tak berfungsi. Malas nak bawak berat. hehe.. Aktiviti malam kami ber bbq kat bawah rumah tu.
Waktu pagi. 
 InsyaAllah akan menginap lagi di sini. Adik ipar kahwin dengan orang sini bulan depan. :D
Haziq baru bangun tido. 
Hari balik tu hujan lebat pulak. tak dapat nak ambil gambar tepi2 sawah. Budak2 suka la tengok sawah. Haqem kata pokok nasi. hehe..

Gambar  sekeluarga depan surau lama. :)

13 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronokan As menikmati pagi ditengah-tengah sawah padi tu.. cantik pulak home stay tu :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronokan As menikmati pagi ditengah-tengah sawah padi tu.. cantik pulak home stay tu :)

Syeeda said...

cantiknya.. tenang je tengok

Acik Erna said...

Dulu2 sebelum berpindah acik dah biasa dengan suasana tu as.
Sekarang ni sesekali acik rindukan suasana tu

Daddy Ziyyad said...

cantik!

ada info tak pasal homestay tu? website ke...FB nya ke

ishamizu said...

Cantik..!

Dah lama tak merasa suasana kampung.

Nastyna said...

canteknya... kepada saper2 yang takder kampung pun sesuai la kan bercuti ke sini. merasa...

Asmara said...

Homestay ni di sg. besar. Nama homestay d'sawah bendang.
http://dsawahbendanghomestay.blogspot.com/

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Rindunyer suasana kg
If byk nyamuk kena pakai kelabu la jawabnyer ekkk
Ya hampunnnn Kawaiii nyer anak dara kaka pakai tudung😊😘❤️

LydSunshine said...

cantiknye. sawah padi memamng menarik idea homestay kat tepi sawah ni.

Unaizah said...

Wah, dah kembali rancak menulis ye As. Lama tak menyapa...apa khabar As sekeluarga?

fazianbatrisyia said...

bestnya...berangan nak rasa rumah tepi sawah

IeraAzizi said...

rindunya dgn haziq....