Monday, May 5, 2014

Binatang Peliharaan

Ini binatang peliharaan anak saudara. Kura-kura pun boleh jadi binatang peliharaan. Comel! tapi saya geli. hihi.. Cute kecik je kan. Makanannya pun ada sekali senang. Tapi tak tahu la boleh membesar banyak mana. :D
Nama kura-kura ni Kiki dan Mimi 
Budak2 ni teringin nak bela tapi saya tak mau la. hehe.. Batrisya ngan Haziq nak hamster tapi memang tak la saya nak beli. geliiii sesangat. nak dekat pun tak nak. hehe..
Haqem dan Zarif tumpang interframe. 
Tuan punya kura-kura tu Alia yang duk tengah. Ibu dia kata beli 2 ekor sekali bekas dan makanan dalam RM50. Oklah boleh buat main2 je. air dia letak sikit je. Selalu kene tukar air sebab makanan dia kalau tak habis akan mengotorkan airnya.
Kiki dan Mimi 
Pasangan kura-kura yang boring duduk dalam bekas ni. Ada penutup sekali bila ditinggalkna kene tutup bekas ni supaya kura-kura tak lari. Tuannya je kenal yang mana Kiki dan Mimi. :D

7 comments:

me suya said...

boleh besar ni kak As.. Dulu suya bela dan la besar sampai tapak tangan. Then Mom suruh lepas sebab dah besar katanya.. bagi berdikari

Asmara said...

oh ye ke. hehe.. geli nak pegang. tengok la sampai mana Alia ni nak bela. :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Anak akak pun ada bela 2 ekor kura2 ni As... dah besar dah.. dulu beli besar duit 50sen jer..

Leka dorang bermain dengan pet ni.. Nabil punya nama shark.... kak jeeha punya namanya sally..

Memang mereka berdua jer yg kenal mana satu pet dorang.. akak langsung tak kenal hehehe :)

Ema Rie said...

tak gigit ke?

Rai Ourkizuna said...

amboi..siap ada set perabotnya tu..hehehe

Nieda ramly said...

comel .....tapi akak geli.kalau hamster lagi lah geli.

LydSunshine said...

comelnya kura2. penggeli rupanya as ni.