Tuesday, April 29, 2014

Borong buku di Big Bad Wolf

Memborong buku di Big Bad Wolf. Papa memang obses dengan buku. Pantang nampak buku harus beli. Mak mertua cakap dari kecik dia memang ulat buku. hehe.. sampai ke besar beranak-pinak ni ke mana2 harus dia bawak buku. Kadang bukan baca pun, tapi dah memang hobi dia minat dengan buku. Sesuai la dengan pekerjaan dia sekarang. :D
antara yang sempat diborong
Banyak story book. Budak2 memang suka la dapat buku banyak2. Tapi buku omputih ni lambat le nak habiskan baca. hehe.. Kalau novel bahasa Jepun harus la Batrisya dah khatam. Tapi ada jugak beli buku cross stitch dan quilting. Anak daraku dah berangan nak belajar jahit2 dan sulam2 ni. :D
Haqem peace memanjang..
Budak yang paling happy bila papa belikan buku untuk dia. Semua pun dia nak bukak padahal yang kat tangan pun tak habis baca lagi.

Kiri ni untuk Haqem banyak buku aktiviti.  Atas kanan tu siri Enid Blyton, uish ni zaman sekolah femes sangat kisah penyiasatan. Mama pun tak sabar nak baca. :D Bawah tu Haziq punya. Puzzle ball tu sangat mahal. huhu.. tak perasan pon masa bayar harga dia.

Antara yang menarik. Boleh agak kot berapa RM habis untuk buku. Papa kata setaun boleh tolak RM1000 untuk income tax, tak sampai setahun dah lebih dah jumlah tu. hihihi..

8 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat membaca anak beranak As..byk sungguh en papa memborong tu.. kakak masih fasih berbahasa jepun ye As..

Rai Ourkizuna said...

banyaknya!! mmg boleh bukak library kat rumah..hehe

me suya said...

suya pun suka BBW. Suya sangat baca buku, tak kisah buku apa pun. Kalau g BBW tuh mmg suya bawa luggage la.. Bertahan la buku-buku tu sampai next BBW. Setakat ni mmg habis la baca buku tu semua. hehehe

ishamizu said...

Heaven! Happy reading..:)

LydSunshine said...

banyaknyaa buku untuk 5 beranak. dah lebih dari rm1000 tak sampai setahun lagi. baru bulan 4 ni. hehehe...

saya teringin nak pegi bbw, tapi ntha le bila. mcm taksanggup nak bersesak beratur utk bayar.

My Aisy said...

wa...banyak nya borong...bestnya klu dapat gi bbw tu kan...em...bila tengok buku penyiasatan tu teringat masa sekolah2 dulu...femes tul...

fazianbatrisyia said...

x sempat terjah semua bhg....dpt beli sikit jek....kalau ikut hati x mo keluar lg selagi tak dpt buku utk semua org dlm rumah

Asmara said...

@kak yati, boleh baca lagi, tapi dia tak cakap sangat dah. huhu..

@Rai berkotak2 lagi tak kemas ni.

@Suya, kan! geram je masa nak membeli tu.

@ishamizu, tak start baca pun lagi ni. hihi..

@Lyd, ni 4 beranak je ni. mamanya buku takde ni.

@my aisy, kan! best sangat dpt baca.

@yan, mamanya takde! huhu..