Monday, September 2, 2013

Bagi yang merindui..

Assalammualaikum,

Setelah sekian lama tak bukak blog  tiba2 rasa rindu pulak nak menulis. Tak tau nak start dari mana, Ramadhan dan Syawal telah berlalu. Eh masih dalam bulan Syawal. nak ucap jugaklah Selamat Hari Raya Mohon maaf zahir batin untuk kawan-kawan yang mengenali. ;-)

Ramai jugak yang bertanya2 bila nak mencatat sesuatu di sini. Bila dah lama meninggalkan dan nak memulakan semula memang payah. Banyak je cerita yang boleh dikongsi, tapi kekangan masa paling tak boleh dielakkan. Gambar pun dah lama tak upload. Camera besar tu pun dah lama tergantung je kat rumah. huhu.. 

Cerita raya jap. Tahun ni raya pertama balik Johor, raya ketiga balik Pahang. Raya ke 7 beraya di Kelantan. hehe.. husband first time jalan ke Kelantan. Jalan2 sambil jumpa Ami n family, kebetulan balik beraya di Malaysia. Sekarang ni nak berjalan kene tunggu cuti sekolah sebab anak2 dah sekolah kene tunggu diorang cuti baru boleh cuti sama2. 

Tahun ni budak2 paling seronok sebab sepanjang 4 tahun jarang jumpa sepupu2. Time ni la diorang baru dapat rasa kemeriahan hari raya. oh ye Alhamdulillah Batrisya berjaya puasa selama 27 hari. 3 hari tak puasa sebab penat berjalan, termakan makanan adik dan tak tahan lapar. Tapi ok la kan, tahun lepas dia tak puasa penuh lagi sebab musim panas penat jalan kaki balik sekolah. Haziq pun belajar puasa separuh hari, Haqem belum lagi la. 

ok sambung lagi. akan cuba upload gambar nanti. InsyaAllah.. 

14 comments:

Nieda ramly said...

lamanya As bercuti kali ini....heheheh

Nieda ramly said...

lamanya As bercuti kali ini....heheheh

sitiezahim said...

selamat hari raya kak as :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat hari raya juga buat As sekeluarga ;)

Memang akak rindu dgn catatan As... kisah anak 3 org tu Dan resepi masakan ;)

Acik Erna said...

Selamat hati raya as.lama as cuti menulis

lady lavender said...

welcome back As :-)

wait for next entry. Selamat hari raya utk As sekeluarga.

Asyifa Mustaffa said...

Menunggu entri seterusnya..:-)

ShidaGhazali said...

Assalammualaikum

Alhamdulillah...akak update jugak...
letak la picture kak... lama x tgk anak2 jepun tu...heheheh

Cik Sibuk said...

salam..selamat hari raya..
I pun dah alam tak update blog/blogwalking. Ni dah lepas setahun baru teringat..nak menulis pun dah rasa kekok semacam..

LydSunshine said...

takde gmbr??

Hanis MY said...

kak as i misiuuuuuu, tak jadi g melaka wiken ni ada hal tak dpt dielakkan wuwuwu mak pasrah!

fazianbatrisyia said...

Lama gak tak jumpa. Bila nak raya umah awak eh...raya nak abis dah..

FnF Simple Life said...

salam rindu As... cmane nak jumpa ye? malayysia day ni mungkin kami balik melaka. nnt tolong msg kt fb no hp boleh... kot2 leh jumpa kan ;)

Istiani said...

Indah penuh cahaya, sangat syahdu, makasih.