Tuesday, March 19, 2013

Otanjoubi Omedetou Ahmad Haziq!

 Alhamdulillah hari ni genap umur Ahmad Haziq 6 tahun mengikut kalendar masihi pada 19 Mac 2013. Tahun depan dah masuk sekolah rendah. Dah masuk 2 bulan setengah bersekolah tadika di Malaysia, banyak jugak nampak peningkatan dia. Dah boleh baca iqra, beberapa surah hafazan, beberapa doa dan ayat2 dalam solat. Alhamdulillah.. Belum terlewat untuk dia belajar agama dengan lebih baik. Terima kasih cikgu2 di Little Caliph yang banyak membantu Haziq. Dari tak pandai cakap bahasa melayu dalam masa 2 bulan setengah dah banyak ayat2 dan perkataan2 yang dia pelajari.
 Tempah kek untuk sekolah Haziq. Mama sejak balik dah tak pernah buat kek. hehe.. Ini tempah dari rakan sekerja. Selain tu mama sediakan jugak goodies untuk rakan2 sekolah Haziq.
Dah semakin tinggi, 130cm sudah, berat masih underweight (bawah 20kg). huhu.. Haziq ni kurus je. Gambar untuk kenangan Haziq nanti. Moga terus sihat, dipanjangkan umur, diterangkan hati jadi anak yang soleh dan  berguna pada masa hadapan. Amin YaRabbal Alamin..

21 comments:

Aimi Laili said...

Selamat hari lahir haziq ! semoga membesar dengan sihat & menjadi anak yang soleh. aminn.

dah lama akak tak update , rindu nak tengok gambar anak2 akak ehehe :)

take care :)

Daddy Ziyyad said...

Dan semoga Haziq terus practice cakap Jepun...nanti kalau tak lama lama hilang skill tu, sayang..

fazianbatrisyia said...

As, perkembangan yg baik utk Haziq. Kita tak boleh jemu mendidik...Ingatan utk diri sendiri, kadang2 bukan senang nak sabar dgn karenah anak ni kan...

ShidaGhazali said...

HAPPY BITHDAY HAZIQ, MOGA JADI ANAK SOLEH...

Unaizah said...

Happy birthday Haziq!!

Waniwisy said...

comel je tgk anak akak ni...hihi

アヌム said...

otanoubi omedetou haziq kun

MystoryPic said...

happy birthday Haziq.... sekejap je dapat belajar bahasa melayu kan... budak2 memang cepat tangkap apa yg diajar

diha said...

Alhamdulillah ^^ seronok dengar semuanya baik-baik aje..

Happy Birthday to Haziq!! Congrats kat akak jugak sbb dah 6tahun jadi mama untuk Haziq..hehehe

nur easy said...

omedeto haziq.. moga jadi anak soleh..:)

lavenderlover said...

otanjobi omedetto haziq! moga jd anak soleh.. =)

sitiezahim said...

20 kg tu ringan la kan untuk budak lelaki..takpe yang penting sihat kak..hehehe...comeeelll je..selamat hari lahir haziq, moga jadi muslim yang sejati insyaAllah :)

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda,

hepy besday haziq...sama lah ngn besday anak bunda (23 thn)

Marya Yusof said...

As salam Asmara,

Happy Belated Birthday Ahmad Haziq! Maaf ye aunty lambat wish... tak larat nak jalan2 skrg ni...hikhik... Semoga Asmara & keluarga sihat :)

ishamizu said...

Salam Asmara

Happy birthday to your lil caliph, Haziq. Best wishes to him. In shaa Allah :)

ADEEYA said...

happy belated birthday haziq. lama tak nampak haqem :) rinduu

Anonymous said...

Assalamulaikum akak,
Saya nak tanya pasal Jepun, sebab bulan 9 nanti saya nak ke sana. Macam mana saya nak contact akak? Whatsapp boleh? :)
013 425 2432

ZIEANA ARIFF said...

salam..suka jln2 kat blog ni..jemput singgah ke blog saya http://balqieschocolate.blogspot.com/ dan http://duniaresepizieana.blogspot.com/

Soo Hae Daa said...

Otnjoubi omedeto haziq..!!

me suya said...

rindu nak baca coretan akak.. akak sihat? family sihat?

mama_sal said...

salam perkenalan asmara,
mohon email address kerana saya ingin meminta info tentang jepun. akan ke sana nov nanti in sya allah..email saya saldii93@yahoo.com..tq