Monday, March 11, 2013

2 tahun sudah...

Hari ni genap 2 tahun peristiwa gempa bumi dan tsunami melanda Jepun pada 11.03.11. 2 tahun sudah.. huhu.. cepatnya masa tu berlalu. Peristiwa dan memori yang pasti tak akan dilupakan sepanjang hayat. Alhamdulillah semua selamat dan moga kita semua terus dilindungi. Amin..

Berlatar belakangkan Lautan Pasific di Sendai, 2 tahun yang lalu air laut ini pernah naik sehingga lebih 10 meter. 

13 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam asmara..pantasnya masa berlalukn?TP kesedihan insan2 yg kehilangan ahli kluarga pasti terus trpahat diingatan mereka

Kakizan Omar said...

dalam kenangan.. sama macam acheh jugak..

MystoryPic said...

Banyak kan kenangan yang tetinggal di sanakan?

lady lavender said...

Tempat jatuh lg dikenang. Byk kenangan suka duka kat situ. Keep on blogging as :)

LydSunshine said...

Tadi pun ada tgk kat TV pasal tsunami jepun ni. Ada tempat tu namanya Minamisanriku. Cam comel je. As mesti rindu gile kat negara jepun kan? Dah boleh update blog ke skrg? Internet okay?

nur easy said...

sekejap je masa berlalu.. rindunya jepun

khadee said...

Salam. Akak saya sangat berminat nak further study kat jepun. Jadi saya pun buat research kat internet dan terjumpa blog akak ni ^^ saya nak tanya, macam mana akak makan ye kan jepun tu? Since susah nak cari makanan halal kan. Akak selalu masak sendiri je ke?

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Rindu akak dengan cerita2 As di blog ini ....

ADEEYA said...

Rindu blog ni. RIndu Batrisya Haziq Haqim.

Mama Rocky! said...

beruntung dapat merantau jauh..kita ni tengok katun conan dan doremon je..kohkoh..singgah lalu ye cik kak..sudi2 la follow kita ")

HasnulYakin Mohammed said...

Aaaahh..Pacific Ocean.Saya baru balik dari Shikoku Island selepas melawat perkampungan Kochi.Cantik!
Tapi memang takut juga kalau tsunami terjadi sewaktu saya disana.

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
hari tu lama as tak apdet citer... skrg baru nampak batang idung.. :) selamat kembali ye..

lavenderlover said...

hi akak..lm sy x jenguk blog akak sbb bz.. sehat kak? doakan sy exam 21 ni.. hehe.. thanks!