Monday, September 17, 2012

Favorite Sashimi

Sungguh sedap, ikan nya manis. Sashimi atau ikan mentah yang dimakan bersama wasabi dan cicah dengan syoyu. Antara ikan kegemaran iaitu ikan merah yang fresh, bahagian sirip di buat miso sup, dan isi dibuat sashimi. Harga pun murah satu set ni 880yen sahaja. Pasti merindui nak makan banyak lagi..

*Hari ni Public holiday bagi Malaysia dan Jepun. Selamat bercuti buat semua!
17 September 2012 - Respect for the Aged Day (Japan),
16 September 2012 - Hari Malaysia

14 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

jerittttt
dah lama x makan sashimi ni
nak ajaq darl la g mkn ptg nnt sbb hari ni buat laksa jer ngeeee

mama sara nur said...

selamat bercuti
oo ye Jepun pun ph hari ni ye
cantik isi ikan merah...sedap kan

Amie said...

Bilalah nak raya ikan mentah fresh ni As.... teringin!

Kesuma Angsana said...

selamat cuti2 kita ye hehehe

Ijah EmoTemo said...

teringin nk try hihihi. selamat bercuti!

kasihredha said...

nak rasaaaaaaaa...
sure sedap
akak mmg suka japanese food

Ena's Palace said...

nampak cam sedap jer as...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam As,

Nampak segar ikan tu As.. mesti sedapkan.. akak kalau makan mentah memang tak lalu lah.. tapi kalau dikukus akak makan lah :D

JaSSNaNi said...

selamat bercuti ye.. tapi hari ni dah keje... :) ehehhe

Reena Onn said...

Sedapnya!!! Kita suka makanan jepun tapi kalau dekat Malaysia, dekat mana jual sashimi ni eh? :)

PINATBATE said...

fresh!

Chekgu Azrine said...

mgkn sbb dah lama dok jepun..sis biasa mkn kot..saya blm try lg mknn jepun nih..tp sushi dh try mmg xblh masuk..hehe

LydSunshine said...

Ikan mentah tu mmg mentah terus ke? Atau dia ada peral dgn lemon ke utk bagi dia masak skit?

Rai Ourkizuna said...

arghhhh...terliur gila!!!