Bahan-bahan,
- 1 cawan sagu
- 2 cawan air + sedikit warna hijau berperisa pandan
- Air gula merah secukupnya
- Susu segar secukupnya
Cara-cara,
- Masak sagu bersama air atas api
- Kacau hingga pekat
- Masuk sagu dalam acuan dan sejukkan
- Sedia dimakan bersama susu segar dan air gula merah
16 comments:
memang sedap ni makan sejuk2 kan, dgn kaler hijau mengamit selera lah..kalu bab sagu memang minat tp x sempat nk sediakan byk sgt list he he
awal2 puasa akk dah beli sagu
salam kak As
wah,sedapnye puding sagu :D
salam kak as...teringat kuih sagu merah2 tu...huhuhu
sedapnyerrrr..saya suke kuih sagu yg warna merah salut dengan kelapa tu,,
hmm sedap betol..kalah chef malaysia ni..
sagu ni kalau di makan masa musim panas ni memang bestlah.. hehehe
sedapnya! klu ada bahan nnt, nk try buatla! ngeee
Hmm nmpk sedap..! Tp sy tak pernah cuba buat yg sagu2 ni, maklumlah amatur lg masak-memasak ni..huhu..
oh saya suka sgt puding sagu berkuah cam ni... best nye ;)
Puding ni simple & sedap kan as...Dah buat persiapan raya? Sy mcm xde mood nak buat biskut...tapi tengok jg keadaan...
emmm... sedap tu...:)
sedapp je rasa tekak bila tgk puding sagu nie dikk
rajin as buat !
Lama akak tak buat sagu ni.. petang ni nak buat lah sagu ada lagi ni.. lebih buat bubur labu dan keledek itu hari
yeay, dh dpt idea utk kuih buka posa hari ni. thanks kak as eheh
suka2!
beli kat baticrom ke ni?
Post a Comment