Wednesday, August 1, 2012

Jyododaira Fukushima

Bersambung kisah melawat Gunung Azuma di Fukushima. Jika ke sini haruslah melawat ke Jyododaira atau kawah gunung berapi yang masih aktif di sini. Kene mendaki tangga setinggi 1707meter!
Tangganya nampak curam, selain berbatu2. hehe.. tapi nak tengok punya pasal apa ada kat atas kami daki jugak. Sampai atas tengok kawah yang sangat dalam dan curam!
Pemandangan dari atas, nampak jalan raya yang kami lalu masa datang. sayup2 je..
Gambaran sekitar kawah pada awal musim bunga. Masih ada baki2 salji yang kelihatan. Masa musim panas akan lebih kelihatan pokok2 hijau di sekitar kawah.
Berada di kawasan Bandai Asahi National Park.
Gambar mak dan abah untuk kenang2an.. :D Alhamdulillah seronok rasanya dapat menggembirakan hati kedua ibu bapa.

*Syukur Alhamdulillah hari ni ada berita gembira buat sang suami. Mudah2an urusan beliau dipermudahkan. Amin..

11 comments:

Nazayiena said...

Curamnya kawah gunung berapi tu.
Kongsilah apa berita gembira tu.

Chekgu Azrine said...

mak dan abah akak pun pandai buat peace erk..hehehe

Unaizah said...

Gayat je tengok. Ish tinggi tu mendaki. Parents As pun naik sampai atas ke? Apa-apapun, mesti both your parents happy sangat...merata As bawak diorang berjalan.

FnF Simple Life said...

Best nya As... Saya teringin nak tengok kawah gunung berapi sebelum balik msia... larat ke anak3 panjat 1700m tu As?

Rai said...

scarynya tengok kawah tu!!

Asmara said...

@Kak Unai, mak abah tak naik kami 2 org je naik. ;)

@FnF, Haqem je ada, lagi 2 org sekolah. Mak abah jaga dia kat bawah. hihi..

Hanis MY said...

akak n hasben so romantika auww i likeee eh tetiba plak haha... sweet sgt gambar tu... wlaupun tatau apa semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya aminn

Daddy Ziyyad said...

gambar close up kawah tu ada tak?

Asmara said...

@Hanis, thanks!

@DaddyZ, ada yg no 4 tu, sebelah kiri atas. ;)

♥ Elin ♥ said...

cantiknya gambar2 tuh........curam tuh nmpk sgt ngeri..

keli menari said...

yahh..curam seram ada..tapi seronok kan !