Thursday, June 21, 2012

Musim Bunga

Bukanlah banyak bunga yang diambil. Ini di sekitar rumah je. Nampak cantik pulak bunga ni. Nama tak tau, malas nak gugel. ;D *macam Daisy eh.
Act. ambil gambar budak 3 orang ni, suka sangat main kat luar petang2, masa ni baru lepas main roller blade. Musim ni je la dapat puas main kat luar kalau tak hujan, minggu depan start panas balik. Tapi sampai hujung Jun suhu di sini masih dalam lingkungan 11C(suhu terendah) hingga 24C(suhu tertinggi). Musim panas di sini sekejap je sebulan lebih, yang akan terasa panas start pertengahan Julai hingga Ogos, waktu tu panasnya boleh mencecah 38C! berpuasa lagi tahun di musim panas. Eh genap sebulan lagi kita akan berpuasa. ;)
Sebelum bunga2 ni mati kekeringan kita ambil gambar puas2 dulu. hehe.. Gambar anak2 untuk kenangan mereka. ;)
Antara bunga2 comel ada di sekitar rumah. Harap2 sempat la pergi taman bunga yang besar, hujan dan angin yang tak menentu sekarang agak terbatas nak berjalan. Masa weekend tu la hujan nak turun. hehe..

*Selamat berpuasa sunat 1 Syaaban pada yang berpuasa. Moga amalan kita terus mendapat keberkatan dariNya. Amin..:)

30 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

betui2 bunga tue selalu ada tepi2 jln...if ai walking every morning sure sempat petik 1 tangkat *gatai tangan betui* ada yang color kuning cantek sgt la...ala2 himawari versi kecik...

smlm kt sini suhu 31 deg sekali migraine pun dah kena....nasib baik hr ni mendung lega sket

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

Cantik nya bunga2 tu, kak as. ditambah lagi berseri dgn kehadiran 3 kanak2 comel!

plan nak puasa sunat hari ni. sekali tengok terlajak tidur, tak sempat sahur. sob..sob..sob...hubby tak bagi puasa kalu vi tak sahur..huhuhuhuhu...

1syaaban tarikh yg tak pernah luput dlm ingatan vi. Hari kembalinya nenek tercinta mengadap Ilahi. Vi sgt rapat dengan arwah nenek sb masa kecik arwah jaga vi.

SURIA AMANDA said...

mcm bunga daisy kan..sgt cantik...

Rai said...

tu bukan jenis daisy eh..sbb mcm sama je mcm bunga dalam cerita yg daisy daisy tu..yg dia sentuh hidupkan balik org tu.. haha

yatie chomeyl said...

comel anak2 akak ... semuanya pandai posing :)

Acik Erna said...

Ameen..
Assalam As..cantik2 bunga tu..mesti cantik dirumah as sekarang ni..sebab bunga tengah mekar berwarna warni
anak2 pun suka

Asmara said...

@Suria, Rai, iyer kot daisy eh. hihi..

Amie said...

Tak tahu nama bunga... tapi suka menikmati keindahannya!

sabar dubai said...

kak as..ok lg 38...sy skg dah 45 degree...suhu paling panas tahun ni leh cecah 60 degreee!...smlm p klinik...plastik pon cair tau.....huhuhhuhuhu ni rs nk balik nihon balikk

Kamalia said...

itu wild daisies kak..ank saya kalu jumpa konpem petik..haha
wah..sangat cantik header blog..berbunga gitu. ni nak mintak ayu buatkan jugak ni.;p

Aimi Laili said...

comelnya anak2 akak... geram tengok haqem tuh. alhamdulillah mata die dah ok kan. dah hemsem balik dah kekekeke

Leyla Shuri said...

salam asmaradayana,

sebenarnya dah lama kenal puan, ini baru nak tunjuk tapak. terima kasih sudi berteman di facebook.

Mrs.R said...

geramnya tengok bunga2 tu...cantik sgt!

Anyway, header kak As pun cantik :)

Chekgu Azrine said...

Cantik sgt pemandamgan klu musim bungakan...untung dpt merasa 4musim..:)

Yasmin Aris said...

comel n ensem nyeeee anak2 akak .. hehehe

FnF Simple Life said...

comel sgt anak3x dgn munge2an tu...semlm panas kt chiba...dehydrated rasa...hari ni sejuk dan nyaman...Alhamdulillah...

Teratak Hami said...

cutenya the kids ... boy paling kecil, Haqem? siap pakai "sarung lutut", ingatkan main rollerblade ke.

Asmara said...

@Teratak Hami, kak dia mmg main roller blade waktu tu, tp dah bukak topi dan kasutnya. ;)

Daddy Ziyyad said...

saya pun rasa tu bunga daisy :)

summer suhunya 38? hot & dry ke jepun tu?

nur easy said...

ccantik bunga ni. sekali pandang cam bunga plastik pun ada...

;) selamat beribadah puasa jg

Nuwairani Ismail said...

cuaca di kinabatangan pulak panas yang amat sepanjang 2 minggu ni. tiba2 harii ni hujan turun rintik2. tapi tak kisah la sikit pun. sekurang2nya basah jugak tanah. pernah juga merasa suhu 28 darjah kat sana masa musim panas. terasa betol panasnya sebab minggu sebelum tu masih musim bunga dengan suhu 12 darjah.

Mak Wardah said...

Salam kenal. Bertuah anak2 Asmara dapat tinggal di Jepun dan punya mak yang rajin masak. Dah lam jd silent readerm just now baru jadi follower

ADEEYA said...

Hee bestnye lahhh :D lawa bunganyaaa... Hehehe Haqem pandai posing eh :)) adorable kids..

ieda said...

ya allahhh ass
cantik2nya daisy tuu
akk tumpang cuci mata jelah dikk ;)

Lady Lavender said...

yang putih mcm daisy tu cantik!
p/s: time mcm ni lah bawak anak2 main kat luar puas-puas kan!

Nadiah Sidek said...

cantik!

Marya Yusof said...

As salam Asmara,

Wah, ceria dgn bunga-bungaan! Cuaca tak menentukan skrg... Kat sini sepatutnye dah masuk winter tp suhu mcm main2 pulak kejap panas kejap sejuk tp yg penting ujan sgt2 ciput, so mmg xrisau ari ujan klau nak kemana2... :)))

Marya suka bunga... Kalau Marya confirm dah petik & bwk balik letak dlm vase...kekekekek ;))

Lama tak singgah Japan ni :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronoknya musim bunga.. cantik2.. geram akak tengok As.. pendeknya musim bunga tu hanya sebulan lebih.. Nikmatilah anugerah Allah yang tak terhingga ini. Subahanallah !

Nazayiena said...

Lama x singgah sini,header pun dah tukar.Cantikkan bila musim bunga,boleh ambik gambar byk utk kenangan.....

Asmara said...

@Daddy Ziyyad, haah hot n dry! fuh.. tp sib baik tmpt kami ni keliling gunung ganang, sejuk la sikit. :D