Tuesday, May 22, 2012

Pokok Bunga Putih

Perjalanan  sewaktu ke Tokyo tempohari. Berhenti tempat rehat, nampak pokok berbunga ni yang cantik. Tapi tak tahu nama pokok apa. Bunganya besar2 dan putih tapi tak berbau. Tajuk main letak je. hehe.. agak2 pokok apa la tu kan!
Kelopaknya lebar tangan Batrisya. Waktu ni Haziq tidur dalam kereta, berdua je main kat luar. Tarikh 28 April 2012, Tohoku Expressway, Japan.

*Selamat berpuasa 1 Rejab bagi yang berpuasa pada hari ini. Moga amalan kita berterusan dan mendapat lebih keberkatan dan rahmat. InsyaAllah..

*Moga selamat perjalanan papa pergi dan balik selama seminggu ni dan urusan dipermudahkan. Amin..:)

23 comments:

Rai said...

memang haru punya feeling kan tengok gambar ni..masih suzushii ke? ok je batrisya berskirt tu.. hehe.

Asmara said...

belah bawah atsuii! kalau tmpt kami waktu ni masih lg. hihi..

keli menari said...

Best.Alahai kalau kat rumah ni bunga dalam pasu yang gugur.Haha

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam asmara..cantiknya pokok bunga tu..bunga pon besar2..

~~zana@pb~~ said...

As...mcm bunga kertas je dari jauh. Tak tanya ke org Jepun bunga apa tu? Teringat masa kursus dulu2, perkataan pertama kami belajar, samui, atsui,, arigato, sumimasen, chotto mate....hehe...ada lagi dlm ingatan.

ogyep yummy mellow said...

SALAM asmara..
cantiknya bunga putih tu... seronok anak2 ya..

Hanis MY said...

cantik la bunga tu kak as, hanis pun tatau hehe...

kak rai, timek kecik2 ni la comel pakai skirt,gown kembang2, ampun sibuk plak nyampuk...

Nieda said...

mengambil peluang 1 Rejab juga.

FnF Simple Life said...

hari ni sejuk mengejut...chiba 15degC...sdap puasa sejuk2 nih...;)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

cantik... kalau ada depan rumah is satu.. bes ni (^____^)

ieda said...

cantik bunga nie
macam musim bunga je kan
sejuk tak kat sana dik waktu nie ?? :)

yatie chomeyl said...

nampak macam bunya Japanese Pieris blossom, tapi xsure la betul ke x

Qasey Honey said...

wah bestnye...musim bunga ker skrg??...seronok budak2 tu...

ADEEYA said...

lawanyaaa~

~ yus ~ said...

besar tapak tangan batrisya. Besar juga ya kelopak dia. Cantik

JaSSNaNi said...

lawa lah... as, putih seluruh pokok tu kan.. kat mesia plak skrg pokok2 yg tepi jalan wane pink tu, dok berbunga sakan.. mmg sangat2 cantek.. leh la Verangan mcm dok luar negara.. di musim bunga.. :) hi hi hi

LydSunshine said...

Bunga sakura putih la tu. Hehehe. Selamba je tembak.

Mamasya said...

Salam As. cantik bunga putih tu...besar kelopaknya....

Nuwairani Ismail said...

sangat shantek!!! rindu dgn pokok2 mcm ni... :(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

masa 春 ni la nk tgk munger pelik2 ngeee...lepaih tue dah 夏 hangatttttt

Asmara said...

@Zana, tak tanya org pun, sebb jumpa kat tempat rehat. ;D

@yatie, betul la tu kot. hehe.. arigatou.

@qasey, haah musim bunga sekarang.

@Lyd, hihi.. bukan lah. sakura kecik2 je bunganya.

Cik TeN10 said...

Batrisya ikut muka mama dia sebijik ! :)

IDA said...

rasanya bunga tu namanya magnolia :-)