Friday, April 27, 2012

Sakura dah berputik

Yeay! bunga sakura dah mula berputik. Minggu depan mesti dah bekembang cantik. Harap2 tak hujan la, sakura ni hidup 2 minggu je. Kalau angin kuat dan hujan cepatlah dia gugur.

27 April 2012, 10:30 pagi. Ada beberapa bunga dah kembang, ni pokok di hadapan rumah. Hari ni cuaca mendung, masih sejuk. Esok panas mencecah 22C. Harap sempat berhanami tanpa hujan. :D

*mungkin entry terakhir sebelum bercuti panjang... Selamat bercuti buat warga Nihon sempena Cuti Golden Week. Moga segala urusan dipermudahkan nanti. InsyaAllah.. Jumpa lagi! :D

27 comments:

eruniahasano87 said...

masyallah cantiknyaa..

FnF Simple Life said...

wow...blooming masa golden week...bestnye...puas la berhanami ye...

yatie chomeyl said...

selamat berhanami GW nanti :)

wa said...

wah...lawanyaaaa....bilalah dapat berhanami bawah sakura yang lawaa ni..tinggal impian jelah kot.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronok ye As... bunga-bunga disana sini... rasa nak terbang je ke Nihon tu.. tengok bunga sakura berkembang.. ^__^

Nuwairani Ismail said...

ala....cantiknya! teringin nak pegi lagi jepon masa hanami....

Amie said...

Selamat berhanami As....

keli menari said...

nakkk pegi sanee ...

Hanis MY said...

kireii naa... ada rezeki leh join (sibuk jek kacau daun hik2) dah lama tak jumpa kak as wuwuwu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Sini ame from smlm lg uwaaaaaa
Pokok Sakura dh togel tinggai daun jer

P/s:: akak g ker esok???
SyOknyer blh jmpa
Nnt calling2 na

So Shy Lady (SSL) said...

happy holiday ;D

nur easy said...

cuti y ditunggu2 kat sana kan.. selamat bergolden week ;)

ieda said...

cantiknyaaaaaaaaaa
huhuhu bilelahh dpt gi nie ;))

sitiezahim said...

wah...baru nak berbunga...sini dah byk yg gugur..huhuhu

Nieda said...

selamat bercuti dan bergumbira..

sabar dubai said...

kak as..cantiknyee yg baru putik2 tuh...mcm corak japanese cotton plakk kite tgk hehe

LydSunshine said...

kireiii... bunga ni bleh tanam kat malaysia tak? Bleh hidup tak dgn cuaca hujan panas malaysia ni? hehe.

~♥ OjaAmran ♥~ said...

selamat bercuti As..cantik sakura..kirim sikit kat sini ye ;D

ADEEYA said...

Cantiknya. Saya teringin nak pergi Jepun. Bila lah ada peluang kan

zuelisha said...

masyaallah...cntik btul ciptaan allah.

Cik TeN10 said...

Semalam kitorang gi hanami kat kitakami area iwate.. Ada jgak pohon sakura yg masih berputik lagi..tp mostly dh kembang la..smlm cuaca panas sgt smpai sakit kpla ..

kasihredha said...

patut le sepi...bercuti ye
selamat bercuti

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

Papa Mifz said...

oh baru tau bunga sakura hidup 2 minggu jer...

Cik TeN10 said...

Sekarang dh luruh dah..dengan hujan plus angin kuat lagi.. Berguguran semua.. Akak tak gi hanami ke?

Nazayiena said...

Cantiknya,tp sayang berbunga dlm dua minggu je,ingatkan lama....

Cik Eka said...

bestnya,cantiknya bunga..nak tengok bunga sakura live depan mato..hehehe