Friday, April 20, 2012

Naik Basikal

Ambil Haziq balik sekolah naik basikal. Dekat je sekolah Haziq dengan rumah sebenarnya. Sementara Batrisya cuti minggu ni boleh la tolong jaga Haqem kat rumah sekejap, start minggu depan ambil Haziq jalan kaki sambil tolak stroller Haqem. Semester lepas Haziq naik bas sekolah sebab tak larat nak hantar masa musim sejuk, nak keluarkan kereta satu kerja mengali salji, sekarang dah seronok la jalan2 di luar rumah. Haziq tak nak ambil gambar pun masa ni. Dia la paling susah kalau nak suruh bergambar, mama berhenti sebab ada call masa ni, lepas tu terus amik gambar Haziq atas basikal.
Sekarang ni sungai penuh dengan air, sebab salji mencair, laju je tengok air tu mengalir. Walau pun panas tapi naik basikal tetap rasa sejuk angin yang bertiup tu. Sajalah mama simpan gambar kat sini, buat kenang2an nanti.

*tak sabar nak tunggu 28hb ni.. :D

20 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alahai.... (^___^)

Ijah EmoTemo said...

weee.. best tu naik basikal hehehe dh lama gila ijah xnaik basikal ekekeke

SURIA AMANDA said...

mcm jernih je air sungai tu..ke still ada pencemaran jugak..

FnF Simple Life said...

sama la carrier kita...

Hanis MY said...

kalau haziq tak nak jadi model, biar hanis jelah jadi model haha tak habis2...wee syoknyaaa selamat beronggeng kak as... ada rezeki jumpa masa matsuri kat rumah kak as tu...

Asmara said...

Suria, kat sini Alhamdulillah mmg jarang sekali jumpa sungai yg tercemar atau maybe takde kot. Jepun ni sgt menjaga kebersihan insyaAllah.

Hanis, hehe.. X sabar betul rasanya. Moga dipermudahkan nnti. :D

Nuwairani Ismail said...

bestnye naik basikal! kalau cuaca nyaman tu syok la sebab tak panas sangat, tak sejuk sangat. apa yg ada dengan 28hb ni? saspen betol.

diha said...

hmm..28hb ada apa kak?

KakAsma said...

eeee,seronoknyer kalau berbasikal gini..kalau panas mau tak bergerak basikal tukan..
ahaaa laa mesti something yang best..ada gathering ker 28 nie..tul lah kata nani akak tumpang suspen gak!!!

Anonymous said...

cik anon datang niii.. terkedek2 jek datang. hahaha.. wehhh best nyer cycling dengan angin sejuk2.. cuaca pun cantikk. memang harus dijadikan kenangan tu as..

izahdaut

ijayuji said...

Salam kak as! ehehe... ojamashimasu :D baru free maklumlah budak2 dah sekolah :D bestnyer naik beskal! teringin nak naik beskal kat sini tp laki kita tak bagi huhu.. sbb bahaya sikit lerr kat sini bukan sikit lagi tp bahaya byk ehehe...

lavenderlover said...

yahoo..naik basikal ye..comel2.. lama dah x cycling around the park..
have a great day akak asmara!

Nadiah Sidek said...

ada apa 28hb kak? :)

yatie chomeyl said...

nk g mana 28hb tu? ke ada org yang istimewa nk dtg?

sitiezahim said...

kak as (since si ika yg baya saya panggil kak as jugak hehe)...kiutnye model atas beskal tuh..anak lelaki la katekan mana suka bergamba..macho maaannn hihihi

ieda said...

waa best nieee
naik basikal amik anak ..
kalau akk anak2 gi sekolah naik basikal sendiri ..
hurmmm ;))

Amie said...

Comelnya Haziq bonceng basikal... As, lamanya Kak Amie tak naik basikal, masya-Allah boleh ke lagi kayuh basikal ni, atau basikal nanti yang naik kak Amie....

Acik Erna said...

salam as.memang kenangan yang tak boleh dilupakan nanti tu.

cik izars said...

slm ziarah.. baru 1st time jengah sini..
comel:)

LydSunshine said...

Memanjang malunya si haziq tu dgn camera. Anak teruna awk tu nanti As. Heheh.

Kenapa? Kenapa 28hb? Family dr Malaysia nak dtg ke?