Thursday, March 15, 2012

Salji di bulan Mac

Takde keje la asyik amik gambar salji je kan. Maaf la ye sape yg boring. Baru balik ambik Haziq balik sekolah, jalan depan rumah yang hari2 lalu. Minggu lepas dah nampak jalannya, 2 hari ni memutih dan menebal balik. Ni gambar baru ambil tadi 15 Mac 2012, bukan setakat salji je tadi tapi dengan angin kuat. Sejuk menggigil2 kat luar. Tapi dah tak turun berterusan, kejap2 turun pastu panas pastu turun lagi. huhu..
Sebelah kiri tu gambar hari ahad lepas 11 Mac 2012. Sebelah kanan tu gambar hari Isnin 12 Mac 2012. Sekejap je meninggi kalau turun semalaman. Sebab tu kene tiap hari bersihkan kawasan parking, kalau hari panas takpe. Nampaknya bayangan haru(spring) masih jauh lagi. :) Nak kasi kami puas2 main salji la ni. hehe..

*Minggu ni nampak kerap pulak gempa bumi berlaku, semalam 2 kali kuat di Hokkaido (6.8) dan juga Chiba (6.1) lepas tu banyak jugak aftershock sampai pagi tadi. Tapi tiada amaran tsunami sebab 20cm je ombak sampai ke pantai. Alhamdulillah..Tempat kami rasa jugak, tapi pada magnitud yang rendah, cuma lampu goyang2. Mudah2an kami terus dilindungi. Amin..


Sempat ambil video, nak tengok yuki turun depan pintu rumah. :D

17 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lmbt la haru kt sana
sini dh sunny alhamdulliah
citer pasal jishin smlm mmg cuak gak la....

Imran@Copenhagen said...

Wow, nampaknya spring dalam snow la ye..
Whatever, may Allas belss you and family and away from tsunami or bad earthquake

kasihredha said...

semoga di jauhkan segala bala bencana.
cantik sungguh salji tu

Zurina Hj.Zainal said...

kt jepun salji di bulan march....kt malaysia, banjir dibulan march..:)

sabar dubai said...

hahah syoknyaaa kak as nk merasa panas lmbt lg...alamatnyee hanami lmbt lg laaa kan....bestt.....main yuki puas2...tp gempa bumi smlm mule2 ade yellow warning kan kak as..hehehe kite ni name je duk dubai..tp ari2 tgk jma...ari2 24 jam tgk tv jepon heheh

LydSunshine said...

Harap2 selamat daripada gempa. Sedihnya tgk gempa bumi atau tsunami.

yatie chomeyl said...

eh semalam ada earthquake kat hokkaido ke kak? x ras apun, naisb baik Alhamdulillah. huhuhhuhu

eruniahasano87 said...

akk cntiknyaa salji..trgin nyaa nak ge sana..bila la nak smpai huhuh

Kamalia said...

pitam tengok yuki tu..huhu
kami time tu baru nak solat maghrib..tengok bawah takde org turun..1/2 jam pastu baru pereasan ade tsunami warning..

~♥ OjaAmran ♥~ said...

same here in moscow! masih bersalji..can't wait for spring...

Cik TeN10 said...

tu lah.. kerap pula gegar2 lately.. tp alhmdlah xdxe tsunami kan.. gegaran pn xlama mcm 11 maclast year..

mmg pelik cuaca sehari dua ni.. kejap panas.. kejap mendung turun salji.. pastu panas balik.. susah n predict cuaca.. nak plan pn ssh.. kang tgah siap2 nk keluar ke supa tba2 salji trun plus angin kuat.. huhu

FnF Simple Life said...

Oh..ada gempa bumi kuat kat Hokkaido dan Chiba ye... makin kerap kan sekarang ni...kalau kat Chiba kadang2 sehari sampai 2-3 kali... mudah2an kita semua dilindungi...

Nadiah Sidek said...

sini dah berbunga dah kak..ehe. winter kali ni di sini secara keseluruhannya panas. musim bunga pun datang awal. pelik sungguh cuaca

Hanis MY said...

ckp pasal jishin...dh la tgh run experiment, alih2 labmate cakap oki jishin kuru...bergegas semua orng duduk tepi instrument, seb baik tak ada apa2... huhu... itulah terkejut jugak kat sendai

MaryaYusof said...

As salam asmara,

Semoga kamu sekeluarga dilindungi... Amin...

Sy selalu berangan nak main salji, boleh ke salji tu buat ABC...? Bengongkan...hehehe... Sb mcm best je :)

Papa Mifz said...

wah...tebal nyer salji tuh...mesti sejuk gila kan...

c'axoera ヅ said...

Lama xmaen salji.....