Thursday, March 29, 2012

Lina World

Hari minggu yang lalu bawak anak2 ke amusement park ni. Act. dapat tiket percuma dari sekolah Haziq sempena pembukaan semula Lina World ni selepas cuti winter. Tiket ni valid sehingga 1 April dan percuma selama 2 minggu sahaja bermula cuti sekolah tempohari. Haritu cuaca masih bersalji, tapi sekejap2, masih boleh la jalan2.
Sempat la bergambar dengan usagi(arnab). Orang ramai jugak, tapi kawasan ni sangat luas, penat jugak mendaki bukit2 dan mengelilingi park ni.
 Ada air terjun buatan sendiri yang mengalir, cantik menuruni tangga. Salji tebal2 masih ada lagi waktu ni.
 Haqem suka sangat bila jalan kat luar, dia pun nampak seronok nak berkawan dengan orang lain. Tak kisah pun main ramai2 dengan budak2 lain. Nak pergi sekolah ke Haqem? hehe..
 Antara gambar yang sempat di ambil. Kami tak naik, budak2 ni penakut semuanya termasuk mama yang gayat. ;)
Banyak permainan yang menarik dan extreme di sini, Batrisya pun dapat tengok  movie Pretty Cure 4D. Mama dan Haqem tak masuk, pening kepala guna spek tu. huhu.. Kami tak lama di sini, tujuan utama nak tengok show Kamen Rider Fourze, ini dah janji dengan Haziq yang suka sangat karektar2 sebegini. ;) Bersambung..

23 comments:

nuwairani ismail said...

bestnye! siap dapat tiket free lagi 2x best lah! boleh terbayang2 dah salji turun pastu kene kat muke...rase kebas2 aje...huhuh

Amie said...

Comel anak2 dengan usagi...

Cheq Sue said...

comel je nengok budak2 tu as... geram sungguh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

masuk free ekkk syoknyer
dah lama x terjah amusement park nie ngeeee!

yatie chomeyl said...

bestnya..rugi xnaik tu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Suka betul si Haqeem ni.. sama jer dengan Nabil kalau dapat keluar jalan-jalan dengan sesiapa pun dia boleh kawan :)

Hantu Kak Limah said...

bestnye...comey le muke anak2 tu...;D

Mamasya said...

Aslmkum As.budak2 tentu suka kan bawa ke amusement park gini..mcm2 rides ada...best. hencem nya Haqem....

wa said...

bestnya, kalau ada tempat boleh masuk free mcm ni kat M'sia.

Comel je Haqem tu posing...:)

ijan said...

Ya Allah comelnya budak kecik Haqem tu. hehe.. encemmm gitu  kat sana pun dok salji lagi ye As. seronoknya diorang Nampak. Enjoice! ;)

Juwita Jamaludin said...

bagus dapat tiket free lagi.. syoknya

FnF Simple Life said...

comel nye Haqem... dah boleh cakap apa ye kak As? sebaya dengan Rayyan kot?

ijayuji said...

Salam kak! tiket free??? satu sorang???? bestnyerrrrrrr! Td tgk namanyer mcm nama org melayu jerr lina hihihi... makin hensem lerr ank akak yg kecik tuuu makcik tak leh nmpk budak yg comel2 ni mesti nak jadikan pakwe ehehe,,

ieda said...

waa happening tmpt nie
sure lahh budak2 suke
lagi2 dpt tiket freee yehaaaaaa;)

Kamalia said...

Bestnya,free lagi tuh..
Ni yg dekat bndar yamagata ke? Aritu ada perasan ada themepark,tp xigt nama dia..

rosmina samin said...

Bestnyer kak!!!! :)

Langkawi Ink.Com said...

First time pijak bumi Nihon dulu,ingatkan hanya Tokyo Disneyland dan Universal Studio Osaka ajer yang syok..rupa rupanya banyak lagi..sampaikan atas gunung kat Amanohashidate dan kampung Hiragata di Osaka pun ade taman permainan.Memang best !

LydSunshine said...

Bestnye lina world ni. Usagi tu mcm nak dekat2 dgn unagi. Heheh.

KakAsma said...

Salam mama Haziq,
akak dulu kat Nagano...tu yang bile tengok gambar2 kat sini jadi teringat2 lak..
terimakasih sudi datang jenguk umah akak yang takseberapa..

Nazayiena said...

Seronok dan tomeinya Haqem....
Dpt tiket free ya As tu yg lebih seronok lg.

MaryaYusof said...

Asmara gayat ye? Samalah dgn saya.. mmg gayat, tak suka nak naik benda2 yg tinggi mcm tu buat sakit jantung jek... heheheheee....

Tp tmpt ni mmg happening lah! Anak2 kamu semuanya comel2, td Haziq ni Hakem pulak... alahai mcm anak jepun...pandai ckp jepun tak ni?? Masih bersalji lg ye... dah nak springkan skrg? hikhikhik bestnyeee.. bila balik Msia ni? Sory byk tnya lak...hukhukhuk ;)

Asmara said...

Fnf, Haqem 2 tahun, cakap tak pandai lagi. huhu..

Ika, free untuk satu family. best2!

Kamalia, betul la tu, kat Kaminoyama, dah nak smpai bndr yamagata.

Marya, mmg gayat, berdebar je rasa kalau kat tempt tinggi. Budak2 ni mmg cakap Jepun sesama diorang. dgn mama ckp melayu la. Masih di alam winter. huhu..

Juliet_iRa~" said...

wahh seronoknyaaa!

suka gak g amusement park..ngee..mcm bdk2 je..hee..tp best laa..hee..hilang stress..ngeeee