Thursday, March 8, 2012

Juhyo (Snow Monster)

Masa ni tak berapa nak jadi lagi, gambar ni dah lama 23 Disember tahun lepas. Juhyo ni pokok yang diselaputi salji, menjadikan pemandangannya sangat unik sekali. Maklumat lanjut dan gambar yang cantik boleh tengok kat sini. Bertempat di Yamagata, Zao Onsen.
Masa papa pergi ni dengan satu Family Msia. Bawak jalan2 sekitar Yamagata. Masa ni snow baru turun tak tebal mana pun lagi.
Cable car yang dinaiki.
Pemandangan dari dalam cable car. Juhyo yang belum begitu menjadi.
SubhanaAllah.. memang cantik pokok2 yang diselaputi salji.
Suhu -10.7C waktu ni. Bulan Januari dan Februari suhu jatuh lebih rendah mencecah -20C!
Alhamdulillah.. minggu ni suhu dah naik sedikit. Hari ni suhu tinggi 5C tapi waktu malam masih -1C. Salji nampaknya dah tak turun, salji kat luar pun banyak dah mencair sedikit demi sedikit. Nak main salji pun tak best sebab salji dah keras jadi seperti ais. Pasti akan merindui musim salji yang begitu tebal dan mengujakan di sini. :D Welcome Haru (Spring)!

11 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tera yuki x turun lebat pun mcm ni ek....samuiiiiii but now alhamdulliah dah masuk haru pun :))

γ‚·γƒ£γ‚€γƒž said...

aaha mmg mcm monster..kowaikunai? cun kan bila semua putih jee silau sampai kdg

sabar dubai said...

kak as juhyo ni slu masuk tv kan...kalo tgk jee otomatik sedih rindu dgn yuki..huhu akak lame lg eh kt nihon?

CT said...

WOW...BESTNYA..KITA NAK RASALAH MAIN SNOW...:)

Hanis MY said...

owh i misiu juhyo tetiba plak haha... takla sebenarnya i misiu kak as wuwuwu...

FnF Simple Life said...

memang santek sgt;)

fAtihAhnAtAsHa said...

cantiknya snow...bila la dapat merasa main snow..^_*
huhu

Nazayiena said...

Sungguh cantik dan xde jemu nak melihatnya.....

Unaizah said...

Cantiknya pemandangan.... Bagai terasa-rasa dinginnya salji.

suriani azwan said...

tggu akak jemput sue g sna...hahahah...warrrr teringinnya...

Amie said...

Selamat tengahari As,
kalau diamat-amati memang macam-macam rupa bentuk objek yang diselimuti salji... menariknya!