Saturday, January 7, 2012

Demam + Yuki + Wakaranai

Yuki/Salji 07/01/2012, tengok bangku biru tu, banding dengan gambar yuki sebelum ni, dah berganda ketebalannya. Hari ni hari kedua demam, berjangkit papa yang demam 3 hari lepas. Masih berat kepala, tapi tak boleh layan sangat sakit ni, makan ubat oklah dia.
Semalam Batrisya start sekolah, tapi tak tahu pun dia start hari Jumaat. Memang ingat dia start hari Isnin. haha.. wakaranai(saya tak tahu) sensei call pagi jam 9:30 terus je mandi siap2 ke sekolah. apa la mama/papa ni, Dah 2 minggu cuti tak tengok jadual anak. Kelam kabut la buat bentou, semalam pun ingat baru hari Khamis rupanya dah Jumaat. Cepat betul masa berlalu. Isnin ni cuti lagi, Selasa baru naik sekolah, Haziq pun naik sekolah hari Selasa ni. Alang2 patut cuti je la Jumaat semalam tu kan. hehe... (pandai2 je mama). Balik sekolah sempat posing jap, pergi semalam papa hantar, balik macam biasa jalan kaki dengan kawan2. Bila dah ramai2 tu lambat la sampai rumah, lagi2 bersalji macam ni, main dulu baru sampai rumah. Nasib baik tak perlu nak pakai uniform, gosok baju, dan lain2. Homework pun dah siapkan awal2. Lega la jugak mama. :D

17 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Owh dh star sekolah ek
Si Adam start selasa ni
Cuti Lama mmg best tp lps tu liat nk buat bento

diha said...

take care akak..get well soon ^^

Papa Mifz said...

sekolah time salji...wah mcm best jer...

Kamalia said...

demam ke kak?jgn lupe mkn ubat..
faeiz tgok ni sekali dengan saya terus panggil kakak..kakak..teringat la tuh:)

Amie said...

laaa...demam ke? rajin2 makan ubat dan banyakkan berehat ye, napelah sampai terlepas pandang hari persekolahannya... sian si comel he he hehh

Soo Hae Daa said...

Wahhh...bestnya...leh guling2 dlm yuki..
Erm,nape xyah iron..?time fuyu xyah pakai uniform ke kak?

My name is Pqah said...

Hope akak cpt sembuh....comelnye Batrisya dlm jaket winter tu...

sue-sama said...

tau xpe..kan bagus cutinye smpai isnin..hehe..comel batrisya :).Tengokla mamanye kate kak asmara

LydSunshine said...

Demam2 pun sempat buat bento. Cayalah asmara.

Syaima' said...

tengok yuki tu rasa mcm nak nangis! hari tu lalu yamagata teringat kak as!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bestnya salji...

dan lg tu si batrisya berposing...

Nazayiena said...

Nasib baik sekolah x yah pki uniform boleh cepat siap nak pegi dan sempat juga siapkan bento....

Asmara said...

Ayu, betul la, lg sejuk2 ni malas nk masuk dapur. :D

Diha, tq. :D

Papa mifz, tak best, kesian budak sejuk! hehe..

Asmara said...

Kamalia, demm jgnkit pakcik. hihi.. comel la Faeiz. :D

K amie, tu la bukan cuti lama pun. semua dlm nihonggo mamanya ni bukan pandai sgt pun nk mmbacanya. hihi..

Suhada, mmg takde uniform pun sekolah rendah. :D

Asmara said...

Pqah, tq. :D

sue, haha.. betul la tu. mamanya jugak nk perasan.

Lyd, wajib kalau tak, tak makn budak tu. hihi..

Asmara said...

syaima, nnti singgah rmh pulak ye. :D

Kak D, dah byk jadi x best. :D

Kak Nurul, tu la nasib baik sempat, hihi..

Teratak Hami said...

Tebalnya yuki ... siap pakai boot getah lagi gie school.