Wednesday, December 7, 2011

Tokyo Motorshow 2011 ~ Kemalangan kereta termahal di dunia

Tokyo Motor Show 2011. Bertempat di Tokyo Big Sight, Tokyo. Bermula 3 Disember hingga 11 Disember 2011. Dibuka dari jam 10 pagi hingga 8 malam. Tiket berharga 1500yen seorang.
Gambar kereta saja kali ni, ini pada hari pembukaan Sabtu 3 Disember. Lebih 100ribu orang datang waktu ni, hujan lebat pulak pagi tu. Tokyo Motorshow ni diadakan setiap 2 tahun sekali, mempamerkan kereta2 model terkini yang tiada di pasaran. Model2 kereta berteknologi terkini yang bakal berada di pasaran tahun hadapan. Paling teruja dengan 'concept car' yang dipamerkan. Peminat2 kereta dijemput hadir. :D
Smart Car, Subaru Consept Car (Advanced Tourer Concept),
Subaru Impreza BRZ.
Nissan Leaf (letric racing car), Nissan Leaf (pemenang Japan Car of the Year)
Nissan GTR 2012, Nissan concept car.
Nissan Concept car (ESFLOW), Nissan concept Car (PIV03)
Nissan Concept car (TOWNPOD), Mazda CX-5
Mazda TAKERI,  Mazda CX-5
Sports Car Hybrid (dibuat oleh Kanto Auto Works-syarikat pembuat kereta untuk Toyota)
Yokohama Tyre, Renault WIND GORDINI
Renault SUV Concept Car (teruja dgn tempat duduknya)
Merc AMG, MAYBACH 57S.  Bersambung next entry...(pengsan tengok gambar kereta yang beratus2 ni) :D

Saksikan video kemalangan termahal di dunia, berlaku Chugoku highway di Shimonoseki, Yamaguchi Japan pada 4 Disember 2011 yang lalu. Kemalangan melibatkan 8 biji FERRARI, 1 LAMBORGHINI, 3 MERCEDES dan 8 buah kerata mewah yang lain. 10 orang cedera ringan, tiada yang mati.

18 comments:

アヌムちゃん said...

ade tgk gk video tu..ade org pos dkt fb..huhuu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dh terjah ker???
weols tgk la if sempat this weekend if x ame la....
ai suker yg keta boley tukaq corak dan warna mcm wallpaper tue...kawaii then keta yg boley parking sendiri.... speechless tgk!...hebatnyer technology japan ni

LydSunshine said...

Cute-cute je keta tu.

Kamalia said...

wee..ai pun teruja tgok seat renault tu..konpem klau dr morioka ke tokyo naik keta ni,mesti berbelang2 blkang n vontot..hehe
gilalah, diorg brlumba ke wktu nih?sedih tgok duit trbuang mcm tu je.

Ain SSB said...

Ohmyworddd, terbeliak biji mata tengok keta2 ni semuaa!! Kalau la Ain kaya aishhh!

Sayangnye keta2 yang terbabit dlm kemalangan tu! huhu.

al-lavendari said...

saya memang suka kereta .. seronoknya kalau dapat pergi melawat
pameran tu !

begitu teruknya kemalangan itu .. nasib baik tapi tiada yg mati.

Atashi In Hiroshima said...

haaa...yg ni. hr tu ada tgk. dasat kan..

Hanis MY said...

bestnya g motor show... nanti ada lg tahun depan march kan? jum g yang tu plak...

Cik TeN10 said...

Perghhh hebat2 belaka..design cun pulak tu !! Hrga pn kompem sehebat design kn..terbeliak dua bijik mata tgk ..haha

kasihredha said...

cantikkkknya
sure harganya pun cantikkk gak kan

Nazayiena said...

fuhhhh semua keta dipamerkan cantik2,klu Kak Nurul tgk je cuci mata x mampu utk dimiliki........

Juwita Jamaludin said...

As.. Dtg tokyo ke? Kami yg dekat pun x gi.. Hik hik.. Rambang mats tgk kereta2 tu

Yan said...

aduiiii...sedihnya tgk kete2 mewah tu..pening gak agent insurance tu.

Diana @ bilakukatacinta said...

tengok jelah...guna mata hati...mulut kata haih....bila lah nak dpt sebijik cam gini....???

Umie said...

teringin gak nak pi motorshow tu... akak dtg tokyo, nape x singgah rumah? kalau x, bole kite gosip2x...ahhaha

Nur said...

Cantik2 kereta kat motorshow tu.

Aduhh tragis betul kemalangan ni. Tentu masing2 susah nak terima hakikat..

Teratak Hami said...

Now dah takde ke model2 cantik & seksi sebelah kereta? Dulu akak suka tengok the models dari tengok kereta.

Accident tu ntah2 dorang nak bankrup kan insuran company kot .. hehe

bopandot said...

hee..if tak kerana nk masuk 1,500Y sorang + tak sesak..sure je nk pegi motorshow tu.
dulu penah g motorshow China.mcm nk pengsan sesak.
tunggu baby besar sket, next time pegi.
erk, thn dpn mana pulak..? hahaha