Tuesday, December 27, 2011

Jom main Ski dan salji hari ini.

Untuk kenangan Batrisya. Disebabkan salji di tempat kami banyak sangat, jadi sekolah rendah di sini buat kelas bermain ski untuk semua pelajar. Kelas ni memang wajib disertai semua pelajar mengikut kelas. Kalau musim panas kelas berenang, musim sejuk pulak ganti dengan kelas bermain ski. Seronok betul duduk negara 4 musim ni kan! :D. Peralatan yang perlu disediakan kayu ski, poles, boots, glove, goggle (lupa plak nak amik gambar) dan jaket yang bersesuaian.
Alhamdulillah, kami bernasib baik sebab peralatan disediakan percuma. Kalau beli harga memang mahal sangat, satu kayu ski tu dah berharga 10k yen lebih (RM400), kasut dan peralatan lain kalau campur hampir RM1000. wuwu.. mahal kan! Peralatan diambil di kedai sukan yang dipilih. Kelas ski Batrisya seminggu 2x, bermula tahun depan. Sekarang masih bercuti musim sejuk. Tak sabar la tu dia nak start kelas. :D. Lets skiing!!
Saja update ukuran salji pada hari ini (banding dengan gambar di bawah). Jam 2:00 petang, 27 Disember 2011. Hari ni panas, matahari ada memancar, budak2 ni tengah seronok bermain salji kat luar. :D

26 comments:

アヌムちゃん said...

tak saba nk bersnobodd..huhu

アヌムちゃん said...

kalau skii tak reti main.tapi majority bdk2 main skii kan..huhu

me suya said...

seronoknya batrisya...

Sue @ Nenie said...

Salam Kak As..wahh untung yaaa batrisya berpeluang menyertai kelas sky...

sue-sama said...

bestnye nk men skiiii..cantiknye tgk snow bulat2 ats bumbung tu akak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

selalu tgk kat skijou mesti ada trip budak2 sekolah gi main ski....

kasihredha said...

nasib baik percuma...kalau kena beli..mak aiii mahalnya.
Tapi suka tengok alat2an nya
cute....temasuk le model kecil tu

Umie said...

muka gembira betul si batrisya...hehehe...

kalau saya tu mesti semput nak bersihkan salji...tebal bebenor...kekeke

LydSunshine said...

Gmbr salji tu asmara shoot daripada tingkap rumah ke?

ieda said...

waaa seronoknya

complete set nie :)

Kamalia said...

Nnt pi main kat skijou mana kak?best kan,free lot nk kena byr pitam skjp..haha.

Chik Att said...

kami kat sini main hujan je....

Ida,Japan said...

as...k'ida kt sini dok tunggu mana la salji ni..tak turun2...kt sini mmg tak dak salji, kalau ada pun tak lebat...maak aiii as...teballll nyerrr!!! tebal sgt gerun la pulakkk...

Lady Lavender said...

budak2 kat sini tak tahu lah tahun ni boleh ber ice -skating kat sekolah ke tak. Time winter memang ada sessi khas untuk kelas mcm tu..(kalo rasa rindu nak tgk snow kena datang blog As selalu la lepas ni hiihi..)

Hanis MY said...

Comelnya batrisya posing, mesti dia dh terror main ski kn kak as... Syoknyaaa...

P/s: kn rajin bc nanti mi akan tny mcm2 hehe...

Woofer Storm said...

bestnya dapat main salji..

#follow sini sis..teringin nak ke jepun..hehee

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum..
wahhhhh mahal sungguh yer peralatan ski tu.. tapi batrisya kan suka.. kira berbaloi lah.. bila tengok anak2 riang hati mak pun senang..
tebalnya salji.. sejukkkk sampai ke sini.. adooohhh...

fazian.batrisyia said...

As....happy birthday...Lama tak jengok blog kengkawan...blog sendiri pun dah bersawang tak kemas2. Esok sy cuti nak daftar irdina darjah 1...mcm mana la agaknya nanti...risau dah masuk alam persekolahan yg baru...

dayot said...

Wahhh, tebalnya yuki kat tpt akak!
Teringinnya nak main board tapi budak kecik ni nak letak mana ye;)

fizahood said...

bestnya...bleh bw blk ke alatan ski tu nanti..

Asmara said...

Anum, remaja mmg suka snowboard dr ski. ski utk org lebih dewasa katanya. hehe.. tp utk bdk sek. mmg ajar ski dulu.

Me suya, dah tak sabar dah tu. :D

Sue, rezeki duduk sini smntara, merasa la jugak. :D

Sue, cantik kan! sini byk tempt cantik2 bila kene salji, suka sgt tengok. :D

Asmara said...

Ayu, kelas dr sekolah la tu. best kan!

Kak kasih, kalau kene beli kami tak beli kot, pinjam je. hehe..

Umie, exercise musim sejuk. hehe..

Lyd, dari beranda rumah. :D

Asmara said...

Kak Ida, complete free. hehe..

Skijou dekat2 sini je la, byk kat sini. paling dekat 15 minit je. haha..

Chik Att, hujan pun best, sejuk!

Kak Ida, alah bisa tegal biasa gitu eh. hehe..

Asmara said...

LL, mesti ada lmbt kot. ice skating ada, tp jauh sikit. :D

Hanis, baru nak belajar tu. :D

Woofer, tq. :D

Asmara said...

Kak nani, wajib belajar, aktiviti kokurikulum sekolah. hehe..

Yan! tq. uish mesti debar2 kan! tak sempt nk rasa debar mcm tu, sini sekolah mcm sama je masa masuk tadika dulu. hehe.. blk msia ni mesti lg berdebar. uhuhu..

Dayot, hantar bbysitter jap. hehe..

Fiza, boleh. tp bwk balik simpan dlm almari kat rumah je buat perhiasan. hwaa.. ruginya!

t.o.p.a.z said...

Akak kat ner ni? sy br dtg jepun, tp tkder salji pun lg tpt sy.. tu pun slalu dok gigil2 tahan sejuk..