Friday, December 9, 2011

Fuyu = Yuki (Winter = snow)

Kalau winter takde salji macam tak lengkap la winter tu kan. Hari ni salji dah turun dengan lebatnya, bukan acah2 lagi seperti 2 minggu lepas. Kali ni turun 2 jam je tapi dah memutihkan kawasan sekitar. Mama memang terperanjat sangat sebab pagi tadi cuaca cerah, matahari memancar terik, tiba2 dalam pukul 1 tadi terus turun salji dengan lebat. SubhanAllah memang terkejut sangat. Pagi tadi jemur baju kat luar sebab nampak panas (winter sidai baju dalam rumah), tiba2 tengahari terus turun salji lebat. Bukan saya je menjemur, tengok ramai lagi nihonjin lain menjemur baju, ramai la tu yg tak sempat angkat. hehe..
Haziq balik sekolah pukul 2, balik2 terus cakap nak main yuki, dia sendiri ambil seluar yuki, tukar sendiri. Main tepi rumah je, Haqem tido lagi masa ni. Batrisya pun tak balik sekolah lagi, Sorang2 dia pun jadi. Pinjam snowcap Batrisya, hehe..
Tadi terpaksa jugak keluar hantar Haziq dan Batrisya pergi Winter Party, dah janji kene pergi jugaklah. Kesian Haqem kene ikut sebab dia dah bangun. Mama snap gambar Haqem laju2 je, sian dia sejuk, tadi pun masih ada light snow. Oklah, malam ni bz nak memasak, esok nak buat makan2. Siapa2 yang dekat jemput datang rumah. :D

20 comments:

アヌムちゃん said...

dkt sini kata pakcik tenki yohou mlm ni or esok..tggu dan lihat jela..tak boleh nk jangka kan..huhuu..sejuknyaaaaa..mesti suhu mendadak2 je turun nnt..isk2

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hamboi bukan main excited ur kids main yuki....bestnyer sana dah lebat sini jgn haraplah....but samuii giler!

KuNanGKuNanG said...

wah bestnye...nak main salji juga,,jelesnye.huhu

Umie said...

kitorang kat sini pg td salji turun separuh perjalanan..by the time touch the land dia pun mencair...kih kih kih

makan2x?? bestnya...kalau dekat, dgn muka x malu saya dtg..hehehe

Amie said...

sejuknya.....brrrrrr..
ooo..ada makan2 ye, jauhnya Asmara, kalau dekat mau aje kak Amie datang, bukan apakan, datang untuk makan mesti yang dekat tak tolak punya!

Hanis MY said...

snok tgk haziq main bolehlah kami tumpang posing nanti hehe, td turun kejap ke kat sini masa tgh zemi, smalam tenki ckp tak snow pun... alih2 turun setoet

p/s: oh RVC idaman kalbu :)

Cik TeN10 said...

Betul2.. Sejuk2 ni malas nk msuk dapur.. Tp perut asyk nyanyi je mintak diisi.. Huwaaaa pasni da xleh nek beskal da.. Kang ade jugak nangka busuk tergolek tgah jalan.. Ngeee

LydSunshine said...

Yuki... kimochi... Syoknya dpt main yuki. Btw, betul ke yuki ni ada corak?

kasihredha said...

bestnya ada snow
sejukkk

Ain SSB said...

Woahh bestnya sana dah turun properly! Kat sini acah2 lagi! huhu. Sejuk gila skang ni :(

Lady Lavender said...

kat sini pun baru hari ni dah mencurah-curah...sekejap aje dah tebal. esok boleh le snap gambar :-)

Kamalia said...

Wnter party katne? Arini kat sini dah pns blik..tp suhu msh minus 2..Sy mls nk mnjemur baju kat luar..nihonjin rmai je yg duk jemur kat luar nun.
vavava..nak dtg mkn jugak..hanis dtg ke kak?

razmanta said...

bessshhhnya ade yuki..anak2 saya teringin nak main snow..tp apakan daya sini tkde snow..

JHaZKiTaRo said...

rindunye nak main dgn snow!! huhuh. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

Syaima' said...

Awal2 mesti excited kan kak as, bila dah makin bertimbun tension je hehe

lavenderlover said...

im so in love with yuki!!! wish egypt got yuki but nay..huhu..enjoy!

Teratak Hami said...

Rasa nak golek2 atas yuki ...

bopandot said...

ermm yuki..dulu suka gak la excited nmpak snow.. tp..tokyo/yokohama cam tarak je..ni pn dh sejuk tarak tahan. samuuuii..

Nazayiena said...

Seronok yea Haziq main salji wlpun sorang2 kat M'sia xde musin salji.

cikpuanhady said...

waa..dah turun snow ek..bestnyer..