Wednesday, November 16, 2011

Momiji Koen Yamagata

Balik dari Yamadera kami singgah sebentar di Momiji Koen ni. Taman Maple yang dikelilingi tasik, kecil je tempatnya. Tahun lepas kami pernah datang. waktu tu lebih cantik autumnya. Alhamdulillah masih dapat merasa dan melihat keindahan alam semulajadi yang cantik sebegini. :)
Kalau perasan taman di Jepun ni konsepnya semua sama. Jadi pergi mana2 taman lebih kurang je rupanya. :D
Camera guna auto picture je, tak sempat nak setting bagai. :D
Koi yang banyak, paling cantik warna emas dan silver.



Tak lama pun sebab Haziq dan Haqem tido dalam kereta, bawak keluar sekejap lepas tu snap cepat2 je gambar sebab budak 2 orang ni takde mood (ngantuk lagi). Tengok ikan koi suka la, Haqem tu siap baring nak pegang ikan koi dalam tasik tu. Hari pun dah nak gelap, sekarang waktu Maghrib jam 4:28. Agak terbatas nak berjalan lama2 waktu siang. Kenangan Autumn 2011. :)

32 comments:

アヌムちゃん said...

cantik jugak kouen ni..huhu..byknya ikann..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

suker 1st pic tue...
kouen tema jpn mmg cantik khen....
akak sana x turun yuki ker???

nur easy said...

standard taman kat nippon kan.. ada kombinasi air, ikan koi n pokok2 ala bonsai besar y cantik

cik cek said...

Aduh!...cantik dan mendamaikan...kalau kak cek lepak2 kat tempat cam ni...tenangnya rasa hati...terpukau mata memandang....

Rai said...

betul..rupa koen kat nihon lebih kurang..bila tengok gambar 1st tu terus teringat koen kat hokkaido.. macam lah pernah pergi hokkaido masa aki kan..hahaha..

eh ikan koi boleh makan tak? hahaha..

Sue @ Nenie said...

Salam Kak As..Tak jemu2 rasanya menatap gambar pemandangan yang cantik2 ni....Seronok....

Kamalia said...

*off topic*Hujan air batu,smpt x kutip air batu tuh?hehe
Kami tahun lps ade turun hjn batu tu..

Lady Lavender said...

cantiikk..kita pun suka autumn views. Paling suka tgk pokok berdaun merah. Kat sini dah masuk winter. Tunggu masa aje for the first snow drop :-)

Amie said...

cantiknya....warna-warni yang sungguh meriah! rasa takpuas memandangnya....Subahanallah...

LydSunshine said...

Taknampak ikan koi yg kaler merah mcm kat mesia.

~ yus ~ said...

Cantiknya As! Rindu dengan suasana mcm ni...huhu

Nieza said...

subhanallah...cantiknya view...lum sampai sana lagi..dpt tgk gambar pun jadi lah:)

Asmara said...

Anum, mmg cantik! nama pun maple garden. :)

Ayu, yuki dah turun malam td, gunung keliling dah putih. pg td mizore je. :)

EZ, aha betul tu. :D

Asmara said...

Kak cek, mmg best! :D

Rai, tak pasti pulak, boleh kot. hehe.. xpernah mkn pun.

Sue, Alhamdulillah. :D

Asmara said...

Kam! tak sempat nak kutip dah cair, matahari memancar td. :D

LL, sini dah winter dah. hihi..

Kak Amie, :D

Lyd, ada tp tak sempat snap, gambar ni semua laju2 je amik. :)

K yus, harus jadi memori gitu. :D

Nieza, merasa duduk negara 4 musim. :D

yatie chomeyl said...

aah kan kak As, sama je taman2 kat jepun ni design dia..kdg2 penat2 posing pun org ingat tempat yg sama jugak ehehe

Chik Mimi said...

Subhanallah cantiknya ciptaan tuhan ye asmara ,

Papa Mifz said...

fuyoo...cantek sungguh la view nyer...

rosmina samin said...

Cantiknya ;)

Soo Hae Daa said...

subhanAllah...cantik nya color2 autumn nih...besh3...xpnah tgk lagi koi kaler silver..ke de kat sn je kak?heheheh

JaSSNaNi said...

Asmara, tu la, memang betul list name dalam blog list tu abis hilang semua.. jenuh nak take time wat satu satu nanti.. skrg lom ada masa.. nak apdet pun memalam je.. nanti cuti baru leh wat,.. thanks for info ya.. :)

Kak Aya said...

salam kenal,
kak aya datang menjengah orang jauh ..
cantiknya pemandangan di sini...kak aya sentiasa teruja melihat gambar-gambar blogger diluar negara

kasihredha said...

cantiknya...
kunjungan balas...akak dah follow

Teratak Hami said...

Subhanallah, cantiknya!!! Gambar atas tu macam lukisan.

Nadiah Sidek said...

cantik!

KizZ said...

Wah cantik-caantik..
Namaewa Kiz desu!..hihi

bopandot said...

kak As,
suka kolam ikan koi tu..
hubby dok berangan nk wat kolam camtu nnt bila balik malaysia..hehe..
mane nk korek duit tuh?~

kak, ada soklan pasal misdo. camne nk kontek akak..email?

Ida,Japan said...

cantikknyer kan as momiji...k'ida lum terjah mana2 lagi ni sempena autumn ni...

Fazlinil Irma said...

subhanallah.. cantiknya warna autumn kat sana.

holland park london pun ada satu taman kecik hadiah dr kerajaan jepun (kalau tak silap). mmg tenang je jalan sekitar tasik kecik kat situ.

cikpuanhady said...

wahhh bestnya, taman kat jepun siap ada kolam ikan lagi..

E-na Lovely Kitchen said...

cantiknyaaa...k.e-na lum kuar tgk momiji lg i...

Irfa said...

cantiknya pemandangan..boleh wat wall paper la ;)