Thursday, November 17, 2011

Omedetou!

Entry khas untuk anak saudara pertama yang menerima keputusan UPSR hari ni.  Tahniah Muhammad Danial kerana mendapat 5A dalam UPSR dan mendapat anugerah Tokoh Pelajar Cemerlang serta pelajar terbaik Akademik keseluruhan. We proud of you! Bagi contoh terbaik buat adik2 tersayang. Tadi dah called dia, ucap tahniah. :D
Tahniah jugak buat my eldest sister yang dapat mendidik anak2nya cemerlang dalam akademik walaupun papanya selalu outstation. Papanya selalu ke Jepun, kami pernah sekali jumpa kat Yokohama, jauh sangat nak jumpa selalu. ;D. Anaknya 4 orang hero, moga terus maju jaya buat Danial, Hariz, Aiman dan Zariff.
Tak lupa untuk adik yang konvo bulan lepas. Tahniah! kerja rajin2 tau! Gambar semua cilok kat fb diorang. hehe..Tudung merah itu mak saya. Eh masih ada 5 orang lagi anak saudara yang kecil2. Rindu sangat kat keluarga saya. Walau selalu berskype tapi tak sama dengan jumpa depan mata. Emak pun baca blog saya, dia suruh update selalu. hehe.. thank you mak! kami sayang seluruh ahli keluarga kami. :D Semoga menjadi inspirasi buat anak2 saya pula. :D

24 comments:

Kamalia said...

Tahniah buat danial jugak..ank sedara sy pun ade kot upsr thn ni..rmai sgt, xigt sape yg ambik peksa.
psst..cun lg ye mak akk..;))

Umie said...

tahniah to both of them..

akak, kalau saya kan..ada sedara-mara yg baca blog saya, apatah lg kalau mak saya..sgt la saya malu..kekeke

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wahhh curlastt
omedetou danial....teringat dulu zaman ambik UPSR...dulu 4subjek jer khen...gerun plak mengenang nasib anak ku d sini....yg bila thn nk blk mesia tataw la....budak2 rajin belajaq....

p/s:: muka akak semua sama la ....x mcm family ayu muka berlain ngeee

cik cek said...

Tahniah sumenya...sememangnya sume pun hebat dan cemerlang....

cik fadh said...

hehe kelasss mak akak . ye lar, mane nk lepaskan rendu lgi, kt blog ni sumer bole tgok update terkini beserta gambar kan . bole jd pengubat rendu . tu yg akak kene update selalu tu..hehe

Rai said...

wahh..tahniahh..anak sedara kami pun ada sorg ambik upsr..tatau lagi apa keputusannya..

nur easy said...

tahniah.. rasa lama sungguh kenangan amik result upsr ni

Mrs Azuhaizat said...

Tahniah Muhammad Danial >_<

Nazayiena said...

Tahniah buat adik Danial semoga terus berjaya spt nie pd masa akan dtg......

~ yus ~ said...

Tahniah buat Danial...

Muka ada iras As jugalah...putih2 bulat..:)

Daddylicious said...

tahniah2....cantiknya bunga tuu..

Cheq Sue said...

tahniah...ingatkan anak as tadi. UPSR harini banyak menyaksikan suka duka pelajar sekolah rendah... bila tgk ramai yang berjaya memang rasa suka

Juwita Jamaludin said...

tahniah.. sma dengan ank buah belah suami.. seronok tgk kejayaan anak2 buah.. time kita macam mana la ye

Asmara said...

Kam, mak aii jaga body tak mcm anak dia sorang ni. haha.. bila dah ramai anak sedara besar2 mmg tak ingat dah. Ini cucu sulung family tu yg over sikit. hihi..

Umie, family semua baca termasuk sedara mara. hihi..

Ayu, tu la risau jugak anak sendiri nih. muka kami seacuan dari atuk nenek hingga cucu cicit. hihi..

Asmara said...

Kak cek, tq. :D

Fadh, itulah padahal tgh online pun sambil skype smabil baca. hihi.. dia suka tengok gambar cucu2 nya kat sini. :D

Rai, tq. :D

EZ, kan! anak sedara pertama mmg tertunggu jugak. :D

Asmara said...

Kak Atie, tq. :D

Nazayiena, tq. Amin.. :D

Kak yus, haha.. tu la muka semua lebih kurang je.

Daddy, tq. bunga konvo tu. :D

Cheq sue, inspirasi buat anak2 saya nnti. InsyaAllah..:D

Ita, mudah2an terus cemerlang. Amin..

kasihredha said...

tahniah unk anak sedara dan adik asmara :)
tumpang gembira

Amie said...

tahniah! tahniah! tahniah! terus maju ke depan....

Ida,Japan said...

tahniah bagi pihak k'ida ukt anak sedara as dan adik as tu.k
as....pasal roti tu erk?k'ida simpan yg dh siap bakar as, doh tak leh simpan rasanyer, nanti dia jadi bantat semula...kalau nk wat pizza, bakar 1/2 cooked dulu, utk mkn esok, bakar semula la..kalau roti, bakar hingga msk pun tak per...esok boleh terus jer sambung mkn he..he, k'ida suka wat byk2 as....malas nk wat kerja byk kali, lagipun bebudak ni suka mkn roti yg ummi dia buat he..he, kalau yg beli kt kedai tak byk pilihan..jemu pulak asyik mkn perisa yg sama

Ummi said...

Assalam As, tumpang ucap tahniah buat anak sedara As tuh...handal dia! Tokoh lagik...hehe, moga2 jadi ikutan oleh sepupu2 lain jgk kaann.. As, bingka cracker tu, xyah ayak tau, kisar jek halus, then masukkan aje...ada kasar2 sikit pun xpa...nnt bila bakar sebati jek dgn adunan tepung tu... ^_^

E-na Lovely Kitchen said...

tahniah utk anak sedara as...moga terus berjaya...

ijan said...

Tahniah Danial... alhamdulillah... menjadi kebanggaan mama dan papanya.. semoga terus berjaya ye... :)
mesti rindu keluarga kat msia kan as... saya pun sama. tak sabar nak balik :)

Teratak Hami said...

Tahniah untuk anak sedara dan adik. Tahniah jugak pada eldest sister sebab dapat mendidik anak2. 4 heros tu, cayalah !!!

Irfa said...

tahniah buat anak sedara..moga berjaya dalam hidup yer