Tuesday, November 1, 2011

Anpanman Show

Anpanman watak kartun yang popular bagi kanak2 di Jepun. Kami berkesempatan bawa anak2 tengok show Anpanman pada hari Sabtu yang lalu. Persembahan ni percuma je. Seronok sangat la budak2 ni dapat tengok Anpanman live lagi.
Memang ramai waktu ni, kami berdiri tapi budak2 ni dapat duduk depan. Haziq seronok ikut tarian dari lagu Anpanman. Teringat waktu  Haqem baby, kalau bukak je lagu anpanman terus senyap dari menangis. Antara lagu yang menjadi hafalan kanak2 di Jepun (termasuk anak melayu nih) :D

18 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kids harus la suka benda ni
selalu tgk kat tv jer kali ni tgk live harus la haty berbunga riang gituew...

LydSunshine said...

Mcm2 org jepun ni kan? Asmara, mcmn dgn kesan tsunami dulu? Mangsa-mangsa dulu apa citer? Kot2 la awk tau. Citer la kt sini. Saya cuma kagum sbb org jepun ni sgt behave masa dpt bantuan makanan.

yatie chomeyl said...

kalau SN tengok ni mau meraung mintak mommy bawak dia jugak. bila la anpanman nk dtg sini jumpa SN eh? ehehehe

Hanis MY said...

kak as bawaklah derang g museum anpanman kat sendai, iryd dgn ab dh g... kami tak pi la sebab tak syok takde si kecil wuwuwu...

azma said...

hye kak asmara,akak kat jepun ye.boleh tak mintak email akak.nak tanya skit psal jepun.tq

~ yus ~ said...

mcm tak pernah tgk kartun ni kat mesia ya as...

abid kalau sampai Jepun mesti suka ni...:)

einz said...

katun ke???hehe....menarik~

Teratak Hami said...

Femes Anpanman ni sampaikan kuih pun ada. Memang cute kan.

rosmina samin said...

Suka kartun... ^__* tapi mcm tak pernah tgk kat TV msia ;)

Ida,Japan said...

anak k'ida yg kecik tu mmg fanatik ngan anpanman ni as....kalau la dia juga di sini masa tu....senyum riang la juga

Ira said...

anpanman pon favorite ayna jugak satu masa dulu.. hehe.. lately ni dia mcm kurang sikit dgn anpanman ni.. baru plan nak bawa dia ke anpanman museum..

Asmara said...

Ayu, tu la lagu dia cathcy sangat tu yg budak2 melekat tak hengat. :D

Lyd, diorang ni cepat betul recover. tmpat kami ni dekat jugak dgn kawasan tsunami tu, baru ni pergi semua dah dibangunkan semula. ;)

Asmara said...

Yatie, hihi.. ada kot, kene tengok kat papan2 kenyataaan. ni pun kami perasan poster kat supa. hehe..

Hanis, tu la mmg nak pegi yg kat sendai tu, baru bukk. Mesti ramai org time weekend. :D

Asmara said...

Azma, email kat asmara_c@yahoo.com

Kak yus, katun ni tak masuk pasaran msia. hehe..

Asmara said...

Einz, katun yg popular di jepun. :D

Kak hami, roti kacang merah. hehe..

Rosmina, kat msia mmg takde. :)

Asmara said...

Kak ida, budak mana la yg tak suka. hehe..


Ira, dekat sgt dgn uols kat yokohama tu. hehe..

bopandot said...

Kak As, ada... budak kicik kat umah ni..dia nanges tgk katun2 selain anpanman tu..kan muka kwn2 tu mcm monster skit..
beli bola ade katun anpanman n watak2 lain. menjerit tak mau sentuh dia bola tuu... ishh.. lol

Asmara said...

Bopandot, hihi.. awal2 gitu kot. try bukk lagu mesti dia suka agaknya. :D