Thursday, November 10, 2011

11 perkara..

Salam sejahtera, hari ni agak rajin menjawab tag. Tag yang sama oleh 2 orang adik blogger yang dikasihi. hehe..Terima kasih buat adik Ain yang berada di UK dan juga terima kasih buat adik Nadia yang berada di Mesir. Untuk tak menghampakan adik berdua akak buat jugak ye. :-)


the rules:
  • tak boleh tag semula orang yang sama.
  • letakkan semua peraturan ini (rules) di dalam entri.
  • tag 11 orang dan linkkan di dalam entri.
  • pastikan mereka tahu mereka telah ditag.
  • ceritakan 11 perkara mengenai diri di dalam entri.
  • jawab semua soalan yang telah diberi oleh orang yang tag anda, kemudian buat 11 soalan khas untuk mereka yang kena tag pulak.
11 perkara
  • Adik beradik semua perempuan
  • Anak ke 3
  • Lahir di Sarawak
  • Binatang paling ditakuti 'tikus'
  • Suka masak
  • Suka bagi orang makan ;)
  • Suka berjalan
  • Suka warna biru
  • Suka buat keje cepat2
  • Pernah duk UK
  • Merasa melahirkan 3 anak di 3 negara (UK, Malaysia dan Jepun)
Soalan oleh Ain

1) Kenapa anda berblog?
- Diari dan untuk memori akan datang
2) Blog pertama yang menarik perhatian anda?
- Blog kak Yus
3) Siapa idola anda?
-macam banyak je.. :D
4) Ciri-ciri yang anda suka tentang seseorang?
-Tak hipokrit
5) Ciri-ciri yang anda tidak suka tentang seseorang?
-Hipokrit. hehe..
6) Buah kegemaran anda?
-Mangga
7) Negara yang ingin anda lawati?
-Negara timur tengah
8) Negara yang pernah anda lawati?
-United Kingdom, Netherlands, Belgium, Itali, Spain, Thailand, Jepun, Korea
9) Suka makan diluar atau dirumah?
-Rumah
10) Pendapat tentang blog Ain SSB?
-Best!! suka baca!
11) Pendapat tentang Barack Obama?
(sorry, tatau nak ask apa dah)
-haha.. tau dia Presiden US je. 

Soalan oleh Nadia.

1-what do u think of me?
-Comel dan pandai. ;)
2-how bout my blog..ok or ko?
-Ok! :D
3-like korea/japan/english/malay songs?
-semua pun suka
4-love cat?
-boleh la
5-is my blog too crowded & heavy?
-Ok simple. :D
6-if u got lots of money, where do u wanna travel 1st to?
-Negara timur tengah
7-what color do u like?
-Biru
8-in a period of time how many times u review my blog?
-Bila update.
9-have u had any twins friends before?
-nope
10-tired & bored answering my questions?
-nope
11-do u hate being tag by me?
-haha... ok je. :D

Ok itu sahaja. Terima kasih ye adik2. Harap jawapan memuaskan. :D

5 comments:

~ yus ~ said...

hehe..11 perkara ya..:)

Ain SSB said...

YAY thank you Kak As buat ni! :D

"Suka bagi orang makan ;)"
Dan dan ni rasa nak pergi Jepun, pergi rumah Kak As! hehe.

"Merasa melahirkan 3 anak di 3 negara (UK, Malaysia dan Jepun)"
Amazing!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

biler la mood nak mengarang ni tiba ekk...ai pow x menjawab tag ni lagik uwaaaa.....

lavenderlover said...

thanks akak sbb sudi do the tags..love it!!!

Asmara said...

Kak yus, aha tersenarai gitu. :D

Ain, hehe..:D

Ayu, jawab sesimple yg boleh. :D

Nadia, welcome! :D