Monday, September 26, 2011

Zao Sarukura

Dua hujung minggu yang seronok sebab menerima kedatangan tetamu. Japan cuti Isnin(19/9) dan Jumaat(23/9) minggu lepas sempena hari memperingati orang tua (cuti pada Isnin minggu ketiga September tiap tahun) dan Jumaat pula cuti sempena Autumn Equinox (hari pertukaran musim). Busy sikit la kononnya. ;D. Bersambung kisah minggu lalu, lepas turun dari Zao Okama tu kami singgah sekejap ke Zao Sarukura. Tempat ni act. taman rekreasi, kami singgah bawak budak2 main kat sini.  
Masa winter tempat ni jadi tempat bermain ski. Paip air buluh japanese style yang selalunya ada di taman2. Buat cuci kaki, tangan dan muka. Haqem tu suka la main ceduk2 air, nasib baik tak basah baju. huhu..
Budak2 seronok main sori(sledge), memang seronok, tapi mama yang penat mengangkut Haqem panjat bukit. Tak banyak pulak gambar sibuk melayan anak2.

Selamat datang musim luruh dan selamat tinggal musim panas, saya suka musim luruh dan bunga. sejuk dan panas yang tak terlampau. Minggu ni dah mula keluarkan baju2 lengan panjang dan simpan semula baju2 summer dalam kotak. Duduk negara 4 musim ni memang kene sediakan 3 jenis baju mengikut musim. Letih jugak nak menyimpan dan mengeluar baju 5 orang dalam rumah ni. ;)

17 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syoknyer akak
urmmm weather x berapa best ek lately but jejln wajib gi ngeeee

fazian.batrisyia said...

seronok la anak2 gi tempat mcm tu...

Hanis MY said...

wow wi seronoknyaa suka tgk derang main... hanis pun dah kuarkan selimut tebal... tapi siang pun dah sejuk huhu kena pakai jaket...

lavenderlover said...

seronoknyer..teringin nk pi sn..bl la kan..

Syaima' said...

bestnyee tgk dorg main!oh to be kids!kitorg pun dah start shuffle balik baju.sejukkk.

Soo Hae Daa said...

beshnya duk negara 4 musim..bila lah nk merasa nih...hehehh =p

Amie said...

airnya nampak sungguh jernih & bersih....rasa nyaman & tenang pemandangan di sini.

yatie chomeyl said...

saya x packing l baju summer sbb kat sini x sejuk sgt lg, so baju summer leh pakai lg la tghari. mlm2 je sejuk

Ijah EmoTemo said...

wah! semua seronok aje bermain. ngeee

Asmara said...

Ayu, coti2 harus bejalan. hehe..

Yan, ada geng mmg jadik je. :D

Hanis, dah autumn, kejap sgt masa tu. huhu..

Asmara said...

Lavender, ada rezeki. InsyaAllah..

Syaima, mmg seronok la budak2, mama yg penat. ehehe..

Suhada, InsyaAllah mudah2an ada rezeki nnti. :)

Asmara said...

Kak Amie, mmg nyaman sangat, mcm cameron jugak. hehe..

Yatie, sini mengegel dah, suhu dah bawah 20 je nih. uhuhu..

Ijah, budak2 mmg suka sgt la. :D

Nur Zulaikha said...

bestnyerrrrr..
sis..nak email ngn FB blh tak?

E-na Lovely Kitchen said...

bestnya as bole main sori...bdk2 mesti suka...

Umie said...

kak as, mcm best aje tempat main sori tu..aii yg tua ni pun teringin...hehehe

Asmara said...

Zulaikha, email ada kat bawah tu. asmara_c@yahoo.com. :D

K Ena, yuki nnti lagi best, main kat belakang rumah je ni. hehe..

Umie, haha.. betul tu, tpi kene guna sori size besar.

アヌム ちゃん said...

cantik tmpt ni..budak2 mesti suka..org besar pn suka gak..heeee