Saturday, August 6, 2011

Korea 3 - Artis Korea

Seterusnya kami dibawa ke Lotte Duty Free untuk berjumpa artis (ceh perasan..) bukan jumpa artis, cuma jumpa gambar artis korea je. uhuhu.. Act. kami dibawa untuk bershopping di sini. Kebetulan tengah summer sale, mmg murah tambahan dapat kad diskaun lagi.
Dibahagian bawah shopping complex ni terdapat Star Avenue menempatkan poster, gambar dan tapak tangan artis. Kalau bernasib baik dapat la jumpa artis korea datang shopping. ehehe.. Atas tu mesin wish, letak tapak tangan macam Batrisya tu pastu wish la nak jumpa artis, nanti keluarla lampu2 dan muzik. hehe..(kalau keluar artis mau fengsan kat situ). ;D
Antara poster artis Korea yang jadi duta Lotte Duty Free ni. Oh sila lah jangan ingat muka diorang sangat hensem dan cantik secara semula jadi. Untuk pengetahuan majoriti orang Korea terutama yang muda2 (artis lagi la) pasti akan melakukan pembedahan plastik untuk cantikkan muka. Korea salah satu negara yang paling banyak pembedahan plastik dibuat. Kalau nak cari kerja kene muka cantik, kalau tak cantik susah la nak dapat kerja yang best2. Ini kami tengok kat rancangan tv cerita tentang pembedahan plastik di Korea. Diorang akan buat pembedahan untuk bahagian2 yang diingini sahaja. Biasanya dibahagian hidung dan mata. Kos pembedahan mahal, biasa mak bapak akan sponsor dulu la atau buat loan. Nak cantik punya pasal dan nak dapatkan kerja terpaksa buat pembedahan. huhu..
Selain teknik makeup dan super impose muka akan jadi lebih cantik dari biasa. hehe.. Tapi korean ni mmg comel2 je orgnya. Eh kenal ke sape ni. 2pm eh!
Haziq dapatlah pegang tapak tangan Kim Hyun Joong. Atas tu Rain dan banyak lagi. Oh ye screen yang terdapat gambar2 artis tu boleh di touch, nanti akan keluar video mengenai artis berkenaan. Tengok je tapi tak paham apa dia cakap. ;D
Souvenir dapat file muka retis korea dan losyen katasumuri (siput *). eh boleh guna ke ek losyen dari binatang nih? Masih ada dalam simpanan lagi. Seterusnya check in dan haripun malam..

*SubhanaAllah..Panasnya hari ni, terpaksa pasang econ. sangat mencabar bila berpuasa dengan cuaca yang sangat panas. :)

8 comments:

Ain SSB said...

Ahhh jelesnyaaaa! huhu. Comel la anak2 Kak As! :)

ijayuji said...

Wakakakaka........ Sib baik tak jumpa artis Korea klu tak mau kita pitam 7 hari 7 malam ahahahaha..... Betul2!!!! Dia org ni comel bukan semulajadi Tp bedah sana sini Ada jugak yg natural beauty, pssstt kak as, klu kita Ada kat situ tk dpt jumpa artis buat2 pengsan kena histeria pastu tuliskan satu will kat tgn kata nk jumpa artis ni gitu gini klu tak tak leh baik ahahaha...

cplud miera said...

wah bestnya kak asmara ;)

アヌム ちゃん said...

byk betul poster diorg di mana2 eh..huhu..oo mmg byk buat pembedahan eh..bru dgr..heeee..aa hari ni mmg sgt panas..sabar kak..bukak je ekon tu..heeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Uwaaaa nk terjah gak
Nk jumpa Yong oppa ...muda pow nk pangey oppa
LMH x der ker.....oppsss ☆〜(ゝ。∂)

Asmara said...

Ain, sila jalan2 korea dan jepun lepas nih. hehe..

Ika! haha.. kena wat fengsan eh, jumpa artis baru leh bangun. ekekeke.. diorng sombong ah, susah nak jumpa kat tempat awam. kene pegi kbs nun kalau bernasib baik. hehe..

Asmara said...

Miera, jumpa gambo je. hehe..

Anum, haah tengok tv jepun haritu ada bangumi pasal pembedahan plastik di korea. mmg macam wajib semua org buat surgery nih. huhu..

Ayu! aii jumpa LMH. ahahaha..

Lovely Kitchen said...

bestnya as cuti2 korea...brp hangus????