Wednesday, July 13, 2011

Ice Blended Anggur

Jemput minum, dikala waktu panas membahang, ice blended memang paling nyaman diminum. Tak susah payah nak buat, yang penting ada ais dan serbuk ice blended. Budak bertiga ni suka sangat la, termasuk Haqem habis secawan dia sedut. Kene minum guna straw ye baru terasa kenikmatannya. :)

Ini rupa serbuk ice blended yang digunakan. Bawak balik dari Malaysia tempohari. Ambik dari rumah mak yang banyak stoknya. Serbuk ni diimport dari Sarawak, tiap kali family pergi swak mesti berplastik2 memborong. Ada pelbagai perisa, yang sempat dibawa ke sini perisa coklat, cappucino, mangga, strawbery, anggur dan durian belanda. Stok ada berbelas2 lagi, cukuplah digunakan sepanjang summer ni. :)

14 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bestnyer akak...nanak gak segelas....cini ada jual x serbuk tue ek?

che'iza said...

look so yummy....

Asmara said...

Ayu! ala kat sini jumpa kakigori je la. hehe.. x pasti lak ada ke tak. kene cari tu kot2 la ada kan. :D

Che'iza, haah mmg sedap diminum terutama waktu summer camni. ;D

~ yus ~ said...

Wah! Iceblended buat sendiri tu, akak beli je..huhu

Hanis MY said...

owh sungguh tergoda di kala petang yang panas ni huhu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakigori x mau la...hahaha ayat eksen ni...sebab selalu benda gini product mesia gak best...ngeee

Maira Anjami said...

bestnye~~ingtkan nk cari kalu balik mesia nanti or suruh orang tolong pos ke..sekali sarawak mari la..tak dapat la nk merasa..hehe

Asmara said...

Kak Yus, ce buat sendiri, budak2 mesti suka. (jimat kos) hehe..

Hanis! ptg ni ujan la pulak, tp dah abis pun ice blendednya. hihi..

Ayu, kan! kakigori tu cam air gula je, maheii lak tu. ahahah...

Asmara said...

Maira, hihi..kat swak tu pun indon mari la. :D

Juwita Jamaludin said...

Wah as mengoda jiwa... Sedap tu.. Eh cik ody awak warna apa ...:) kita baru tau awak dah beli kete..hihihi

yatie chomeyl said...

sedapnya..dh jadi ala2 kaki gori daaaa

Intanaziela said...

as...kedai mana nak beli ni..nak kirim kat abang ipar suh beli...lashatttt je rupa dia..hahahaa

Asmara said...

Ita, ehehe.. nnti kita jumpa taun depan eh. ;D

Yatie, haah, tp ni lagi sedap. ekekeke..

Intan, boleh tanya rasanya kat kedai2 runcit kat swak nun pop ice ni. hihi.. kita pun x pasti kedai mn. biasanya mak2 sedara yg tolong belikan berbundle2. kene beli tau intan mmg sedappp!!!

koleksi kedai runcit said...

Ng banyak di swak.. Sapa mok? Pdh ngn kmk..