Menu berbuka semalam dengan roti naan disamping menu lain mee kantonis. Makan dengan lebihan kari ayam. Semalam sekolah budak2 ni ada 'curry party', satu sekolah makan kari dan nasi, jadi untuk diorang mama kene la masak kari sendiri. Budak2 ni tak pernah makan lagi kari jepun, tak silap ada perencah kari jepun yang boleh dimakan. Kari m'sia agak pedas, jadi mama kurangkan kuah kat bentou. Tengok kat sekolah pun masak guna kari express. Nasib baik la diorang tak teringin nak makan makanan sekolah. hihi..
Roti naan ni buat sendiri, uli sendiri, tapi guna tepung naan yang sedia ada la. Cuma letak air dan tebar atas kuali. Masa masak memang kembung, gambar tu amik dah lebih sejam masak, angin pun dah keluar, dan ada jugak kehangusan sikit kat situ. huhu.. Budak2 ni suka pulak makan, dah sejuk agak liat sikit, tapi dah masuk mulut sedap je. hihi..
2 comments:
Rajinnya As buat roti naan sendiri. Kite selalu sambar yang ready made kat kedai je.hehe...
Ijan, hihi.. ni pun segera gak, tepung sedia ada, cuma tambah air pastu uli sikit2. tepung pun dah lama beli, tp tak terbuat2. hihi..
Post a Comment