Tuesday, August 17, 2010

Nanyo Park

Cuti sekolah musim panas masih panjang, cuti kali ni kami tak jalan jauh. Planning tu ada tapi puasa nak dekat tak sempat pulak, kebetulan banyak aktiviti sebelum puasa tempohari.
Jadi kami bawak diorang jalan2 ke taman-taman baru sekitar daerah tempat tinggal. Kesian pulak duk dalam rumah je, lagi satu sebab cuaca yang panas ni malasnya nak keluar. hehe...
Datang waktu petang cuaca dah redup sikit. Haziq sedang memanjat, memang minat dia la ni..

Slide yang panjang, kalau yang tinggi memang gunakan rod. Apa kata kat mesia buat macam ni jugak, memang best!
Taman yang luas dan bermacam permainan yang ada sesuai untuk kanak2.
Happy la budak2 ni dapat main.
Kakak yang tinggi dari adik. Act. Batrisya memang tinggi berbanding rakan2 kelasnya yang lain.
Seluas-luas taman ni rumputnya adalah plastik ye. Safety la untuk budak2.
Mana Haziq! payah la dia nak bergambar. Sejak puasa ni belum jalan ke taman lagi. Petang je mama dah sibuk masak. Main kat sekitar rumah je budak2 ni. Next week dah start sekolah, mesti jadual tidur kene ubah balik. Agak letih jugak bila bersahur jam 3 pagi ni. huhu.. cubaan dan dugaan di bulan puasa.

2 comments:

aile77 said...

Bestnya park ni... slide yang sangat panjang... huhuhu.... As jepun kat belah mana ek??

Emi pun bulan puasa ni tak jalan mana... sian kat anak, kalu jalan nanti dia penat, dah la puasa kan... lgpun hubby tengah bz pun skarang ni... plus tgh sibuk packing barang utk pindah...

Baca entry As baru emi perasan,.. cuti sekolah dah tinggal seminggu jer lagi ek.. huhuhu...

Asmara said...

Emi, kat yonezawa, Tohoku area. Eh nak pindah ke, mesti penat kalau pindah time puasa ni. Anak emi yochien ke?