Kulit karipap,
2 cawan tepung
1 sudu margerin
1 sudu minyak
1 sudu garam
Air
Cara-cara,
- Panaskan margerin dan minyak sebentar
- Masukkan tepung, garam dan gaul
- Masukkan air dan uli
Inti karipap,
1/2 cawan daging cincang
3 biji kentang
1/2 biji bawang besar
1 biji bawang putih
1/2 inci halia
2 sudu serbuk kari
garam dan sedikit gula
Cara-cara,
- Panaskan minyak tumis bawang yang dikisar dan serbuk kari
- Masukkan daging, goreng separuh masak
- Masukkan kentang
- Tumis hingga kentang dan daging masak
- Jika kering tambahkan air sedikit2
4 comments:
I likeeeee!!!
Mamafami, semestinya kuih tradisional dah ni. hehe..
uishhh cun bangat dah karipap akak tu, kalo versi saya lagi la senget benget terus.. hihi..
Murni, aiseh murni tu pakai acuan pun dah rupa gitu. haha.. nak salahkan esbok sebb x muat isi karipap byk tu yg kemek2. hihi..
Post a Comment