Nyummiee oo.. bukanlah peminat petai, tp bila dah ada tu mmg kene buat la. Petai sgt sesuai buat ngan sambal udang. hehe.. petai tin takde bau sangat, tp tetap rasa petai la. Resepi sambal biasa cuma tmbah sos tomato. Sedap makan panas2 nih..
Sekarang ni snow tengah lebat kat luar tu. Suhu hari ni 1C. Malam tadi dah snow dah, tp light je, adoi aaa.. baru la autumn tak sebulan, tp mybe next week panas balik kot. harap2 la. Tunggu winter betul nanti, mmg tak kuar rumah le jawabnye.
Nasib baik hari ni Jepun cuti sempena Culture day. Batrisya ngan mama pun x sekolah hari ni. yeay.. best, sejuk2 malas tol nak kuar rumah. Itulah yg entry makanan je berderet. huhu..
2 comments:
eh kt yamagata ade pokok petai ekk? camna dpt petai ni?
kak ena, petai dalam tin la. import mesia mari.. hehe..
Post a Comment