Sunday, July 12, 2009

Harry Potter the Movie

Hari ni seharian ngadap tv melayan movie Harry Potter rally dari 1st siri sampai yg ke 5. Penat oo mata. Masak pun simple je wat nasik ayam yg paling cepat. hehe.. Kebetulan hujan plak kat luar, mmg tak leh nak kuar jenjalan la.

Citer ni mmg minat dari dulu lagi. Masa siri Philosopher's Stone, Chamber of Secrets ngan Prisoner of Azkaban tu dapat la tengok kat wayang, pastu yg lain downlod je. Hubby yg minat sangat citer2 mcm ni. Lagi satu Lord of the ring tu, sanggup beli original trilogy DVD siap extended version lagi. Mahal oh.. 50 pound (convert RM350 masa tu). Narnia pun minat gak tu. Bukan setakat DVD ngan buku2 sekali pun dibelinya.

TV Jepun pun dah 2 malam tayang siri 1 dan 3, sebab siri 6 baru nak release 15 July ni. Tak dapat le nak tengok wayang tunggu je kuar dvd/downlod nanti. hihi.. Buku dia dari siri 1-7 mmg dah beli lama dulu, tp tak abis pun baca. Hubby le yg dah abis baca, minat tol dia ngan cite2 wizard ni. Lupa plak nak bawak sini kalo tak dah boleh mengisi masa lapang baca buku2 citer nih. Peminat2 Harry Potter jgn lupa tengok next series. Ada 3 kali lagi nak kene tunggu movie nih baru abis. Siri 6 Half Blood Prince 15 July 2009, next last series Deathly Hallows diorang buat 2 kali akan tayang pada 2010 ngan 2011. Fuh!! 2 taun lagi nak abis..