Tuesday, June 23, 2009

Terung Bakar

Teringat kat rumah mak selalu buat terung bakar, kat rumah mak selalu bakar sebiji2. tapi sebab nak cepat masak terung tu dipotong2 letak atas kuali non stick, cepat la masaknya. Lagi sedap cicah sambal belacan, kalo kat rumah mak cicah sambal kicap letak ikan bilis. Stok kicap dah nak habis kat rumah ni so berjimat sikit. hehe.. makan dengan nasik panas mmg pembuka selera sungguh. ;)

4 comments:

en_me said...

sodapnyerr terung bakar ittewww..

my balqis said...

kak as, nampak sedapler, nak tny kalau bakar tuh xyah letak minyakkan, sbb seblum ni ade resepi kate suh buh minyak sikit, huhu

As said...

En.Me: mmg sodap tau!. hehe..

Ayu: Akak x letak minyak pun, biasa bakar sebiji terus sampai hangus sikit kulit. Kalo letak minyak jd terung goreng, x pure rasa dia. hehe..

Anonymous said...

Terung bakar dengan sambal belacan memang mengancam... makan dengan nasi panas best nie.