Teringat kat rumah mak selalu buat terung bakar, kat rumah mak selalu bakar sebiji2. tapi sebab nak cepat masak terung tu dipotong2 letak atas kuali non stick, cepat la masaknya. Lagi sedap cicah sambal belacan, kalo kat rumah mak cicah sambal kicap letak ikan bilis. Stok kicap dah nak habis kat rumah ni so berjimat sikit. hehe.. makan dengan nasik panas mmg pembuka selera sungguh. ;)
4 comments:
sodapnyerr terung bakar ittewww..
kak as, nampak sedapler, nak tny kalau bakar tuh xyah letak minyakkan, sbb seblum ni ade resepi kate suh buh minyak sikit, huhu
En.Me: mmg sodap tau!. hehe..
Ayu: Akak x letak minyak pun, biasa bakar sebiji terus sampai hangus sikit kulit. Kalo letak minyak jd terung goreng, x pure rasa dia. hehe..
Terung bakar dengan sambal belacan memang mengancam... makan dengan nasi panas best nie.
Post a Comment