Saturday, May 16, 2009

Jalan2 kat luar..

Hari ni pegi shopping2. sampai 4 tempat kitaorg terjah. Minggu ni memang kene bawak budak2 ni keluar. Haziq la lebih2 lagi, sejak balik jalan2 tempohari, sekarang ni hari2 nak kuar rumah. Kakak nak pegi sekolah pun dia sibuk dah siap pakai kasut nak ikut. Sabo je la.. 2/3 hari ni dah le sejuk balik. Siap pasang heater lagi kat rumah nih, padahal nak summer dah. Terpaksa kuarkan balik futon tebal dlm lemari tuh.
Lepas beli barang mainan singgah jap kat taman ni bawak budak2 main belon buih, Haziq suka sangat tak nak balik tu. Padahal mama nak sambung shopping lagik! Best pulak hari ni sebab kitaorg baru je jumpa kedai baru.. kedai apa ye.. heheh..Myra! kat sini pun ada Seria tu. haha.. syok betul beli barang hyaku yen nih. selama ni dok beli barang kat jusco la, supa la memahal plak tu. Borong gak kitaorg tadi. Geram punya pasal, napa la baru hari ni jumpa kedai nih. hehe..
Singgah jugak kat KS Denki tu, survey2 camera, ada cita2 nak beli D90 tu, tp hubby kata kene belajar dulu mcmana nak guna baru leh beli. ek eleh.. kene beli la dulu baru leh belajar tak. Tu la dia kata kalo nak camera memahal kene ada minat kalo tak rugi je tak gunakan dgn betul, takat amik2 gambar sikit2 pakai camera biasa aje dah. pulok dah.. hmm.. camner yer, mcm kene beli camera biasa je. Betul gak ek.. leceh gak nak mengusung camera sebagak tu. Takpe ada masa lagik nih.. hehe..
Tapi guna camera phone ni clear gak gambar eh... dapat gak amik gambar belon tu sebelum pecah.. hahaha...