Friday, May 15, 2009

Hamburger comel..

Dari hari ke sehari nak try wat burger sendiri, last2 baru kali ni dapat buat. Minced chicken tu dekat sebulan dalam esbok tak berusik. Bukan apa malas nak mencairkan minced yang keras mcm batu tu. huhu.. buat sikit untuk breakfast.
Try buat dalam kuantiti sedikit je, kot2 tak jadik kang membazir plak. hehe.. ikut resepi kat sini sebenarnya, tp aku adjust sebab nak wat sikit je.

Setengah cawan minced chicken
suku cawan breadcrumbs
setengah ketul tahu lembut
bawang besar cincang sikit
serbuk black paper sikit
garam sikit
minyak sikit
Gaulkan pastu bentuk bulat2 dan goreng mcm goreng burger.

Kentang plak masuk bakar microwave je, letak garam, serbuk lada hitam, pharmesan cheese ngan minyak sikit, bakar la sampai perang dan masak.

Siap hidang la dgn apa2 salad yang ada. Eh sos tu 3 sudu sos tomato, 3 sudu oyster ngan 3 sudu air, masak atas api letak serbuk lada hitam sikit. Siap untuk dingap!!