Saturday, March 21, 2009

Kenduri Yaasin

Semalam buat kenduri Yaasin sekali dengan doa selamat masuk rumah. Dah 2 minggu duduk baru buat kenduri. Baru ni lah jumpa budak2 yang duduk sini. Semuanya adik2 saje. Dan yg pasti mmg kitaorglah satu2nya family Mesia yg ada.
Ehem.. boleh jugak ku memasak dlm kuantiti yg agak byk nih. Menu simple je, ikan masak asam pedas, ayam goreng, sup ayam, sayur goreng dan sambal belacan dan ulam timun. Tukang masak mmg tak menang tangan. Gambar pun tak sempat nak amik lawa2. Hubby main amik je gambar.
Gambar ni amik tak sampai 5 minit dari gambar atas. Jumlah student kat sini dlm 27 orang. Ada 4 orang graduate akan balik hujung bulan ni. Makin kurang la org.
Antara yg sempat di snap. (Lelaki lebih ramai dr prmpuan) total perempuan 8 orang shj. (sorry amik gmbar tgh makan ye dik!)
Haziq dan Batrisya mmg glamour la haritu. Semua org nak main dgn dia. Diaorg lama tak jumpa budak2 agaknya. Tapi budak 2 org ni pemalu, lama tak jumpa org mcm terperanjat plak tiba2 ramai sgt yg kerumun kat dia. Haziq tu nak dokung mama je. Dessert yg sempat dibuat. Puding roti la yg paling senang. Tak sempat nak amik gambar lain sebab tuan rumah mmg bz sesangat, lebih2 melayan Haziq yg tak nak kat org sangat. Esok BBQ kat tepi sungai pulak!!

2 comments:

~ yus ~ said...

wahhh..dengan periuk-periuk sekali keluar yer as...hehehe

Asmara said...

Mcm tu la kak, rumah baru xde brg. Kalo ada carboot lama dah jd pelanggan tetap. hehe..

Sini mahal tu kak nak beli (Pyrex/Royal doulton/Albert/Noritake dan sewaktu dgnnya tak merasa la..;)