Friday, June 15, 2012

Mata Bengkak

Tengahari tadi tak tau pasal apa tiba2 mata Haqem bengkak sebelah. Rasa macam kene gigit serangga atau binatang kecil. Sekarang dah panas banyak la serangga2 kecil keluar. Tapi tak tau la harap2 surut la petang ni. Dah sapu minyak sikit, harap2 oklah. Nampak dia pun main macam biasa je. Sepet sebelah mata tu. Oh ye mama baru je gunting rambut Haqem memang bersepah sikit, tak kisahlah asalkan tak tutup mata kan Haqem. ;)
Today's lunch, Nasi Ambeng! ;D (buat sendiri!)

27 comments:

Asyifa Mustaffa said...

ye la tu kut...kene gigit gaknya...
muka dah mcm jepun jer...mata sepet..! hehe....

SharHanah® said...

ank sy pun sama... ntah kna apa.. doc kata takde apa2..dah 2 hari.. lom surut.

Rai said...

alahai..kesiannya..kalau kat malaysia boleh la suggestkan allano lotion..kalau sapu lotion tu nyamuk dan serangga tak datang dekat..kalau kena gigitan pun cepat hilang merahnya..kay jepun tatau la mana nak carik mcm lotion mcm tu..

Amie said...

alolooo tomeinya adik haqem sayangg... walaupun cepet mata tapi tetap cute!
Eh! Ada nasi ambeng pulak di Jepun ye As...

nur easy said...

siannya haqem..cpt sembuh ya ;)

Acik Erna said...

ssalam as..cik pun nak tanya soalan sama..ada nasi ambeng di jepun?As buat sendiri ke..rajin As buat sendiri

FnF Simple Life said...

Salam As...sedapnye nasik ambeng...alolo kesian mata haqem kena gigit semut ye...

bun burger tu letak dalam paper cup size 4 inci yang biasa guna utk buat roll bun. nnt elok je shape dia.

Asmara said...

@K Amie, Acik Erna, haah buat sendiri, sini xde kedai pun. ;)

@Fnf, oh gitu ye. ok nnti cuba, thanks!

SURIA AMANDA said...

sian haqem....jelas nampak merah bengkak kat mata tu...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Comel lak tengok muka mata sepet sebelah tu :D

Daddy Ziyyad said...

acute allergic reaction tu, maybe betul insect bite or maybe contact with pollen/dust/etc, sebab sebelah aja..

dah jadi 'separa jepun' :)

yatie chomeyl said...

dah mcm nihon jin muka haqeem ni

Teratak Hami said...

Nasib baik tak meragam gatal2.

Dah lamanya tak mkn nasi ambang.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ciannyer nasib baik x Sakit ekkk
Terlioq nyer Tgk set nasi ambang tu

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

comey nya haqem =0). mcm budak jepun dah.
vi blm pernah merasa nasik ambeng. sabtu ni nak pergi beli kat pasar malam. tergoda nengok gmbr nasik ambeng kat entri kak as =0)

fazian.batrisyia said...

syiannnya budak tomel tu..harap cpt sembuh cam biasa. Sedapnya nasi ambeng tu as...sib baik baru dpt makan masa balik kg ari tu...org dok jepun bole buat sendiri...diri sendiri lum pernah buat pun...

ieda said...

loor kena gigit semut yee
haa nie ada yg makan gule2 kat bed nie ekekeke ;)

ciann dia .. merah dah mata tuu ..
amboiii2 .. rajin buat nasi ambeng .. sedapp je tgk ;)

sitiezahim said...

salam kak as..sedapnya nasik tu..kasik la saya sepinggan..hihi..betul2 summer ni mmg time binatang kecik2 kuar kan..huhuhu

Nieda said...

Dah tengok baby Hanis?

kasihredha said...

sedapnya nasi ambeng tu...nak buat malas + tak pandai.
walaupun bengkak tetap comey

Qasey Honey said...

ala siannye Haqem mata bengkak yer..xpe hencem lg aunty tgk tu..hihi

wow nsi ambeng sedapnye..rajinye dia buat..ade lebih x..nk jugak..hehe

Nadiah Sidek said...

semoga bengkak mata haqem cepat surut..

et said...

alolo haqim...tetap chomel...moga cepat sembuh

sedapnya nasi ambeng...et dpt mkn bila ada kenduri besaq2 jer.huhuhu

Leyla Shuri said...

semoga mata bengkak cepat baik.

Nuwairani Ismail said...

dasat la! kat jepun pun boleh ada nasi ambeng. heheh...kite pernah makan sekali je nasi ambeng. itu pun jiran yang dekat2 sini buatkan.

kesiannya handsome boy tu. mata dah jadi sepet mcm org jepon dah ha..cepat2 sembuh ye dik!

Langkawi Ink.Com said...

Alahai..kesihan.Moga cepat sembuh.

aReLaN said...

bila start natsu, adegan membunuh lipas selalu la jadi masa kat nihon dulu.hahaha...uish..sedapnya nasi ambeng tu