Wednesday, February 29, 2012

Yuki Hatago Mount Gassan

Kali ni tengok rumah salji pulak atau hotel salji. Lebih besar dari kampung igloo kat bawah tu. Bertempat di Mount Gassan, Yamagata. Dibuka Sabtu dan Ahad dari jam 6 petang hingga 9 malam.
Igloo yang lebih besar, bahagian luar dan bahagian dalam. Keliling dalam igloo dibuat seperti sofa tempat duduk.
Pasu bunga dari ais. Dalam rumah salji ada tingkap, meja dan kerusi. ;)
Bahagian luar, lampu, lilin dan juga LED.
Maklumat lanjut boleh tengok kat sini. ;D
Perjalanan pulang, dinding salji ketinggian hampir 8 meter! ;)

10 comments:

et said...

waaaaaaaa pengsan tengok salji..bestnyee...huhuhu

Naz ( ナズ ) said...

Cantik + Kreatif + Unik :)

kasihredha said...

tingginya salji....sampai 8 meter??

wa said...

wahh uniknya tempat ni..bestnya kalau boleh gi sana :-)

アヌムちゃん said...

best2nye aktiviti dkt sane ehh.huhuu

Hanis MY said...

cntiknya geram tgk mak aih pengsan tgk dinding seleji tu… tinggi yg amat…

FnF Simple Life said...

dasyatnye salji kat sana ye...kat Chiba ni bila turun snow masing2 jakun...siap turun tgh2 malam... sejuk beku nak main snow...ha3x... bila la FnF nak sampai Yamagata ni ye ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cantek giler
hari meronta2 nak gi ni
maybe fuyu next year la jawabnyer

Kamalia said...

wawawa..bestnya..
ni jauh ke dari rumah akak?
nak pegi jugak..huhu

MaryaYusof said...

Subhanallah, cantiknye... pandai betul dorang design2 yuki jd mcm2 bentuk... teruja tengok... Teringinnye nak tgk salji... Tapi confirm sgt2 sejuk kan... tgk pun dah sejuk gigil2 ni! :)