Tuesday, February 14, 2012

Iwate Yuki Matsuri

Sambungan siangnya pulak. Jalan sesak sebab ramai sangat orang yang datang. Parking yang disediakan adalah untuk 5000 biji kereta! Kami dapat parking agak jauh juga, paling best Haziq dan Haqem la duduk dalam sori je. Syok la kene tarik. Tengok semua orang pun tarik anak masing2 dalam sori. ;D
Ini yang paling ditunggu oleh budak2 main sori! Best sangat sebab ada dua lane yang luas, walau orang ramai tapi meluncur laju je, tangga pun disediakan tak berapa penat nak naik semula. Haziq paling excited!
Mama, Haqem dan papa pun tak lepaskan peluang, gilir2 mama dan papa bawak Haqem. Biasa main sori kat skijou, tapi penat mendaki bukit. hehe..
Waktu malam lebih cantik dengan lampu2 bewarna-warni. Pandai betul orang ni mengukir ice.
Yeay! baru ada gambar dengan tuan rumah. Terima kasih buat saudari Kamalia/Kamil sekeluarga menerima kami sebagai tetamu mereka. Masak2 dan makan yg best2. Dapat jugak merasa char kuew tiaw yg sedap itew, siap bg bentou lagi. hikhik.. Terima kasih banyak atas layanan yang super best, meriah dengan anak2.
Haqem yang dah keletihan tertidur, Haziq pulak suka main nyorok2. Batrisya seronok la geng dengan Amni. Apa pun memang enjoy yuki matsuri kat sini. Lebih besar dan best!

10 comments:

ijayuji said...

Salam kak as! wwwwoooooooo!!!! bestnyer! tapi kan kita tak suke sgt klu pergi dekat2 tempat gini abis sume muka mcm nak beku ahahaha.... gegegegege... sejuk betul! tp tu lah teringin nk pergi jugak :D

kasihredha said...

akak kat sini pun tutut merasa sejuk bila tengok yuki memutih mcm tu :)

Unaizah said...

Cantiknya ice sculptures!

Kamalia said...

hehe..nanti datangla lagi rumah kami..sy buatkan kuih kaswi pulak..ekeke,mcm tak berbaloikan setakat nak makan kuih kaswi kena datang jauh2..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

white
kirei
ramai giler umut manusia
this year x main yuki pun weols sedeyyyyy hikhik

Nazayiena said...

Seronoknya dpt main sori tu klu dulu2 macam main yg ditarik dlm pelepah kelapa@upih pinang.

Nadiah Sidek said...

bestnya tempat tu

Hanis MY said...

comel je haqem tido atas sori...maskot tu comelnyaaa teringin nak bergambar jugak (heh over dr anak2 kak as pulak haha)

SURIA AMANDA said...

sgt jeles tau..ntah bila la nak merasa experience mcm ni..

profmie said...

bestnya...jeles pula tgk..huhhuuuuuuu