Saturday, February 11, 2012

Haqem..

Semalam sebelum papa keluar nak pergi solat Jumaat, papa bagi beg sandang kat dia, dia ingat papa nak bawak dia jalan2 keluar la. Tapi tak pun, saje je suruh dia main dengan beg tu. Papa tutup je pintu terus melalak depan pintu nak ikut papa. Terpaksa mama bawak Haqem keluar, terus sarungkan jaket, pakai mask dan beg sandang kat dia, tapi glove terlupa pulak.
Kita jalan depan rumah je pun. Main2 dengan salji, pusing2. Nak tunggu abang Haziq balik lambat lagi. Haziq balik pukul 2.
Mama biarkan aje dia main, ikut je mana dia pergi, sambil tu snap2 gambar. Act. kan haritu panas, amik gambar guna iphone, tapi tak nampak langsung screen iphone tu. Tu yang main snap, agak2 je muka Haqem masuk camera. Bila alam sekeliling putih saja, mata akan jadi silau terutama hari panas, sampai screen telefon pun tak nampak apa.
Beg yang dia pakai tu Haziq punya, sekolah buatkan masa pergi jalan2 naik keretapi tahun lepas. Dalam tu ada tiket keretapi Haziq dan duit syiling. Dah lama tergantung, saja la papa bagi Haqem main. Tu depan pintu rumah orang, tuan rumah pun bersihkan salji ngam2 boleh bukak pintu je.
Lorong kecil masuk kawasan rumah. Nasib baik ada jentolak kecil yang bersihkan jalan ni, kalau tak memang  tak boleh guna. Hari ni cuaca agak best, pagi panas, tengahari salji turun pastu petang panas balik, pukul 5 hari dah gelap. Harap2 esok pun panas jugak. Oyasumi..

14 comments:

ADEEYA said...

Hehehe Haqem. Comel je :D Mesti main jalan je kan :D

Hanis MY said...

Geram tgk haqem dgn sling bag tu..comel yg amat... Ok plak dis pakai mask tak rimas pun...

kasihredha said...

tebalnya yuki...cantikkkssss

Unaizah said...

Kebal sungguh Haqem main dlm snow. Relax je...

Ijah EmoTemo said...

comel aje haqem! heheh

KuNanGKuNanG said...

sukanye sikecik ni dapat kuar rmh main salji..:)

Cheq Sue said...

he he he... haqem ni sama cam anak sedara cheq sue. bila mandi siap2 siap pakai baju mesti ingat nak keluar. kalau tak keluar mesti melalak... :)

me suya said...

SEMua orang tinggal haqem.. haqem pun nk main juga..cute bangat dak haqem nii.. **geram!

LydSunshine said...

Dah mcm star wars punya lokasi dah salji2 je semua.

Ibu Darwisy said...

sian haqem nangis..hehehe...bestnye salji

My name is Pqah said...

lps ni msti Haqem rindu nk main salji lps blik Malaysia

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

haqem melawat kawasan ye...

MaryaYusof said...

Kenapa pkaikan topeng ye? Ke sesaja je... so cute lah haqem...

Oyasumi tu maksudnye ape? Alamak, byk pulak soalan... hehehe

SURIA AMANDA said...

comel haqem..best kan kecik2 dah merasa main salji..